Η Ανώνυμη
Μοιραστείτε το

17/04/2020

Έτσι βαφτίστηκε η γατούλα του Αμαρουσίου από τον ανθρώπο που την φρόντιζε στην γατοαποικία κοντά στο σπίτι του.

Πρόκειται για μια πανέμορφη ύπαρξη στειρωμένη τρίχρωμη αδέσποτη γατούλα η οποία για άγνωστους λόγους είχε σκαρφαλώσει σε ένα τεράστιο πεύκο και παρέμεινε εκεί 12 ημέρες.

Για αρκετές μέρες πολλοί ήταν αυτοί που άκουγαν ένα νιαούρισμα χωρίς ωστόσο να μπορεί να δει κανείς την εν λόγω γάτα.

Έτσι την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα συνεχόμενα ξεκίνησε η ομάδα μας την προσπάθεια ανεβαίνοντας και τις δύο φορές στο δέντρο προς τον εντοπισμό της. Η μικρή δεν διαφαινόταν όμως πουθενά. Η μόνη μαρτυρία της ύπαρξής της εκεί πάνω ήταν το σπάνιο νιαούρισμα της αραιά και που.

Επιχείρησε για ακόμα δύο συνεχόμενες ημέρες επίσης και ο Χρήστος Μιχαλόπουλος βάζοντας παγίδα στο δέντρο. Ούτε όμως στην προσπάθεια αυτή υπήρξε αποτέλεσμα καθώς η μικρή παρέμενε Άφαντη.

Μεγάλη Παρασκευή ένας εθελοντής μας μαζί με τον Χρήστο κατέφθασαν πάλι στο σημείο με τον απαραίτητο εξοπλισμό και ξεκίνησε για ακόμα μια φορά με κάμερα η αναζήτηση σε όλα τα κλαδιά του επίμαχου δέντρου και όπου ήταν εφικτό.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία μιας προσπάθειας η οποία αποδείχτηκε σωτήρια και κόβοντας αρκετά κλαδιά είδαμε την γατούλα ανάμεσα σε μια διχάλα κλαδιών να βρίσκεται σφηνωμένη.
Το κεφαλάκι της είχε περιορισμένες κινήσεις και έτσι τα βλέμματά μας με την Μαχήτρια συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά από απίστευτες προσπάθειες.

Ο απεγκλωβισμός της πλέον ήταν θέμα χρόνου. Έτσι με την χρήση θηλιάς και απόχης κατεβάσαμε το ζωάκι το οποίο ήταν φανερά ταλαιπωρημένο.

Την φιλοξενία της ανέλαβε ο κύριος Μιχάλης ο οποίος επί δώδεκα ημέρες είχε χάσει τον ύπνο του και όπως και ο ίδιος ανέφερε, η αδυναμία κάποιων να δεχτούν ότι ένα ζώο θα πεθάνει αργά και βασανιστικά και παρόλο τα τόσα προβλήματα των ημερών, έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα της διάσωσης της μικρής, μιας πραγματικής Μαχήτριας.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων

Facebook


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το