Η Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων απέκτησε σελίδα στο Facebook
Μοιραστείτε το

Η Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων απέκτησε σελίδα στο Facebook. Ας δούμε τις πρώτες δημοσιεύσεις :

Στις αρχές του 2020, η Κανέλα αδέσποτος σκύλος του Δήμου Αθηναίων ετών 18, αποκτά το δικό της σπιτάκι στην Φωκίωνος Νέγρη! Σήμερα, 7 μήνες μετά, η Κανέλα λόγω αρθριτικών φιλοξενείται σε σπίτι και είναι ένας από τους γηραιότερους σκύλους του Δήμου μας και επίσημη μασκώτ της περιοχής ενώ το σπιτάκι θα τοποθετηθεί σύντομα σε άλλη γειτονιά για να βοηθήσει ένα ακόμα αδέσποτο ζώο.

Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων

Άγγελος και Ερμής: Δύο υπέροχα σκυριανά άλογα και η ιστορία τους.

Με εισήγηση του τμήματος Αστικής Πανίδας και απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου από τα τέλη του 2019 καταφέραμε να αδειάσουμε τον μικρό ζωολογικό κήπο που υπήρχε εδώ και χρόνια στο πρώην Άλσος Χωροφυλακής, όπου τα ζώα δεν διαβιούσαν και στις καλύτερες συνθήκες.

Είχαν μείνει μόνο δύο Σκυριανά αλογάκια, ο Ερμής και ο Άγγελος, τα οποία θα μεταφέρονταν στον Εθνικό Κήπο, σε χώρο όχι ιδιαίτερα καλό για την ευζωία τους.

Καταφέραμε να σταματήσουμε την μεταφορά τους και να τους βρούμε υιοθεσία σε μια καταπληκτική φάρμα στην Πελοπόννησο.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, στο Άλσος Χωροφυλακής τους κρατούσαν χωριστά.

Αφού μεταφέρθηκαν όμως στη φάρμα και ένιωσαν πιο άνετα, απολαμβάνουν πλέον ο ένας την παρέα του άλλου.

Σήμερα, παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους, χαίρουν άκρας υγείας και διάθεσης!

Στις φωτογραφίες μπορείτε να απολαύσετε το πρίν (οι φωτό που είναι χωριστά) και το μετά (οι φωτό που είναι μαζί!).

Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων

Ο Μαϊος έγινε και επίσημα για το τμήμα μας ο μήνας που στηρίξαμε τους κηδεμόνες ζώων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες προσφέροντας δωρεάν την ηλεκτρονική σήμανση των κατοικίδιων τους!

Η δράση μας αυτή είχε τεράστια ανταπόκριση και θα επαναληφθεί πολύ σύντομα.

Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων

Συνεργαστήκαμε με το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων για να προσφέρουμε ένα ασφαλές σπιτάκι στις αδέσποτες γάτες που διαβιώνουν στον προαύλιο κήπο του.

Η Αστική Πανίδα είναι αρωγός σε κάθε φιλοζωική προσπάθεια άλλου φορέα του Δήμου μας προσφέροντας τροφές, στειρώσεις και περίθαλψη όποτε χρειαστεί.

Στις 25 Μαϊου ανταποκριθήκαμε άμεσα στην παράκληση του Προέδρου και τους προμηθεύσαμε με ένα σπίτι για τις γατούλες, ευγενική χορηγία της Animal Action.

Τώρα πλέον, η Τιτίκα με τα μωρά της, η Τζούλια, η Κλαπατσίνα έχουν το δικό τους σπιτάκι στον φιλόξενο κήπο του Κέντρου!

Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων

Στέλνουμε το μήνυμα ξεκάθαρο σε κάθε δημότη μας: τα αδέσποτα ζώα είναι υπό την προστασία του Δήμου.

Σε συνεργασία με εθελοντές που φροντίζουν αδέσποτα τοποθετούμε σε διάφορα σημεία σίτισης ενημερωτικά αφισάκια που αναφέρουν τα άρθρα του νόμου 4039/12 που επιτρέπουν την σίτιση των αδέσποτων καθώς και τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα βάσει του οποίου η απόρριψη των δοχείων θεωρείται αδίκημα.

Στόχος μας μια νέα φιλοζωική παιδεία όπου οι συμπολίτες μας θα σέβονται τα ζώα και το δικαίωμα τους στη ζωή.

Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων

Οι πρώτες πιλοτικές ταΐστρες του Δήμου Αθηναίων τοποθετήθηκαν αρχές Ιουλίου.

Σε συνεργασία με τους εθελοντές η πόλη μας άρχισε να γίνεται όλο και περισσότερο φιλική προς τους τετράποδους φίλους μας!

Τα σημεία που βρίσκονται οι ταϊστρες είναι Πλατεία Συντάγματος και Πλατεία Κεραμεικού για σκύλους, Θησείο, Πλατεία Λακωνίας (Αμπελόκηποι), πρώην Κτήμα Θων (Αμπελόκηποι), Γ. Κεδρηνού (Γκύζη) και Πλατεία Καλλιγά για γάτες.

Μετά από μερικές ημέρες, στα δύο σημεία στους Αμπελόκηπους και στο Γκύζη τοποθετήσαμε και σπιτάκια για τις γάτες, παρέχοντας έτσι περισσότερη ασφάλεια στα μικρά αιλουροειδή της πόλης.

Οι ταϊστρες έχουν τοποθετηθεί σε βάση με σκέπαστρο και δεν ακουμπούν στο έδαφος ώστε να μην γεμίζουν νερό σε περίπτωση βροχής και τα σπιτάκια είναι τοποθετημένα σε ξύλινες βάσεις για την αποφυγή της υγρασίας.

Όλα είναι πιασμένα με μεταλλικά τσέρκια σε δέντρα ή κολόνες ώστε να μην μπορούν να κλαπούν και φέρουν αυτοκόλλητα με το σήμα του Δήμου και τα τηλέφωνα της Αστικής Πανίδας.

Για επιπλέον ασφάλεια έχουμε προσπαθήσει να βρίσκονται σε σημεία που παρακολουθούνται από κάμερες ενώ είναι όλα υπό την καθημερινή επίβλεψη εθελοντών που μένουν κοντά καθώς και των συνεργείων μας που τις επισκέπτονται για να τις τροφοδοτούν.

Τα επόμενα σπιτάκια θα τοποθετηθούν στο Άλσος Παγκρατίου και έπεται συνέχεια!

Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων

Η σελίδα της Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων στο Facebook


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το