Η βία ανθίζει σε ό,τι δε λέγεται!
Μοιραστείτε το

Η βία ανθίζει σε ό,τι δε λέγεται!

Καταγγείλτε τη!

Report Animal Abuse Greece

α) Η παρούσα σελίδα αποτελεί μία πρωτοβουλία του Δρίβα Ευάγγελου και λειτουργεί εθελοντικά, ως σελίδα του Facebook και ιστοσελίδα-blog, μόνο από αυτόν από το Φεβρουάριο του 2016, ενώ αντίστοιχη “κλειστή” ομάδα ατόμων του Fb, η οποία λειτουργούσε από τον Νοέμβριο του 2014, αρχειοθετήθηκε την 19/06/2017. Η παρούσα σελίδα είναι “γέννημα” της τότε κλειστής ομάδας του Fb.

β) Έχει σκοπό να ενημερώνει τους χρήστες για την κείμενη νομοθεσία, να τους κατευθύνει και να διευκρινίζει με κάθε επιφύλαξη τις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με την αναφορά συμβάντων/καταγγελιών βιαιότητας και κακοποίησης κατά ζώων κι ανθρώπων και για τις κινήσεις που πρέπει να ακολουθούν σε ανάλογες περιπτώσεις. Η σελίδα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν ανήκει σε Ζωοφιλική Εταιρεία, Σωματείο, Σύλλογο, Μη Κυβερνητική Οργάνωση, κλπ.

γ) Στοχεύει στο να γνωστοποιεί, όπου κι όταν είναι αυτό εφικτό, σε αρμόδιες αλλοδαπές και ελληνικές δημόσιες Αρχές, σε λοιπούς αρμόδιους φορείς/οργανώσεις/συλλόγους/σωματεία, συμβάντα-καταγγελίες σχετικά με την κακοποίηση/δηλητηρίαση/θανάτωση ζώων “συντροφιάς”, “παραγωγικών”, “άγριων” ζώων, αλλά και πτηνών, θαλάσσιων ειδών, κατά την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία, την Οικουμενική Διακήρυξη Δικαιωμάτων των Ζώων, ευρωπαϊκές και διεθνείς συμβάσεις, με σεβασμό στην ιδιωτικότητα του ατόμου, υπό τις προϋποθέσεις των σχετικών διατάξεων περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Επίσης, η σελίδα έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τη βία, τις συνέπειές της και την πρόληψή της είτε κατά ανθρώπων είτε κατά ζώων, με δημοσίευση ανάλογων άρθρων.

δ) Παρακαλούνται όσοι στέλνουν σχετικό μήνυμα για βοήθεια σε περιπτώσεις κακοποίησης, να είναι σε θέση να κάνουν κινήσεις επώνυμα και ΜΟΝΟ, διότι τα μηνύματα δεν θα απαντώνται ή αναλόγως την περίπτωση, θα ενημερώνονται οι αρμόδιες και κατά τόπους αστυνομικές Αρχές με σχετική ηλεκτρονική επιστολή και θα καλούνται από αυτές υποχρεωτικά να καταθέσουν, ώστε να σχηματιστεί δικογραφία. Οδηγίες για ανώνυμες καταγγελίες ΔΕΝ δίνονται!

ε) Έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι η κακοποίηση ζώων αποτελεί αυτεπάγγελτα διωκόμενο αδίκημα, δεν χρειάζεται καταβολή παραβόλου για ενδεχόμενη μηνυτήρια αναφορά και ότι πρέπει οι χρήστες να είναι υπεύθυνοι για τα περιστατικά στα οποία γίνονται μάρτυρες. Είμαι Ε-Θ-Ε-Λ-Ο-Ν-Τ-Η-Σ και γνωρίζω πολύ καλά τις αστυνομικές διαδικασίες και την ισχύουσα νομοθεσία κι έτσι έχω δημιουργήσει την παρούσα σελίδα, ώστε να σας βοηθήσω να αναλάβετε την προσωπική σας ευθύνη απέναντι σε συμβάντα κακοποίησης ζώων. Δε θα αναλάβω προσωπικές σας καταγγελίες, στις οποίες είστε “αυτόπτης μάρτυρας”.

στ) Παρακαλείσθε να μην κάνετε κατάχρηση της αποστολής μηνυμάτων, καθώς αυτά απαντώνται μόνο με τη σειρά που λαμβάνονται και πολλές από τις πληροφορίες που ζητάτε ήδη περιγράφονται αναλυτικά στα άρθρα της σελίδας. Κατ΄αυτόν τον τρόπο, περιπτώσεις που χρειάζονται άμεσα τη συνδρομή της σελίδας καθυστερούν σημαντικά να αντιμετωπισθούν.

ζ) Τα μέλη κατά τους σχολιασμούς τους οφείλουν να μην χρησιμοποιούν ύβρεις, ρατσιστικά ή δυσφημιστικά σχόλια σε βάρος ετέρων ατόμων, καθόσον αυτά θα διαγράφονται, ενώ η τυχόν αναφορά ή χρήση ονομάτων και στοιχειών που αποκαλύπτουν την ταυτότητα του καταγγελλόμενου, βαρύνει το άτομο που έπραξε αναλόγως.

Διαβάστε το άρθρο : «Η συνάφεια ανάμεσα στην ανθρώπινη κακοποίηση, την ενδοοικογενειακή βία και την κακοποίηση ζώων: το φάσμα της βίας»

Report Animal Abuse Greece


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το