Η εθελοντική προσφορά στη Ρόδο
Μοιραστείτε το

Η εθελοντική προσφορά στη Ρόδο δίνει διέξοδο σε πολλούς

«Ανθίζει» η εθελοντική προσφορά στη Ρόδο στη δύσκολη εποχή του κορωνοϊού. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία, ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την κάλυψη βασικών αναγκών όσων αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη.

Η κυρία Μάρα Μαρτινότι, ξενοδόχος και ιδιοκτήτρια εστιατορίου στην Παλιά Πόλη, προσφέρει καθημερινά μερίδες φαγητού σε όσους έχουν ανάγκη. Κάθε βράδυ, όταν κλείνει το εστιατόριο, τοποθετεί σε ένα τραπεζάκι μπροστά από την εξώπορτα τις μερίδες (νηστίσιμες-χορτοφαγικές συνταγές ή σούπα και ψωμί) σε ατομικές συσκευασίες αλουμινίου, τις οποίες παίρνουν όσοι τις χρειάζονται με απόλυτη πάντα διακριτικότητα. Το επόμενο πρωί, το τραπέζι είναι άδειο… και γεμίζει ξανά το βράδυ.

«Αυτές τις δύσκολες μέρες βοηθάμε κι εμείς όποιον έχει ανάγκη. Γι’ αυτόν το λόγο, κάθε μέρα θα υπάρχουν μερίδες φαγητού έξω από το Μαρούλι για τους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται. Παρακαλώ, εάν γνωρίζετε και έρχεστε σε επαφή με οικογένειες και ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν αυτή τη δυσκολία, ενημερώστε τους σε περίπτωση που δεν έχουν πρόσβαση στα μέσα δικτύωσης. Ευχαριστούμε», αναφέρεται σε ανάρτηση στην σελίδα του εστιατορίου στο facebook.

«Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους οι οποίοι δεν θέλουν να φανερώσουν ότι έχουν ανάγκη. Υπάρχουν άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν μπορούν να μετακινηθούν, δεν μπορούν να πάνε πουθενά για να προμηθευτούν ό,τι χρειάζονται. Στην Παλιά Πόλη δεν έμεινε τίποτε άλλο ανοιχτό πέρα από το μοναδικό σούπερ μάρκετ που διαθέτουμε.

Αρκετοί συνάνθρωποί μας, οι οποίοι ζουν με το επίδομα ανεργίας-ή και χωρίς αυτό-περιμένουν να ανοίξει η σεζόν και να επιστρέψουν στις δουλειές τους και δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμη και τις στοιχειώδεις τους ανάγκες. Σκέφτηκα, λοιπόν, να διαθέτω με τον διακριτικό αυτό τρόπο κάποιες μερίδες φαγητού και ελπίζω να είναι χρήσιμη αυτή η προσφορά.

Να αναφέρω βέβαια, ότι σε περίπτωση που έρθει κάποιος συμπολίτης μας και ζητήσει μία μερίδα φαγητού την οποία έχει ανάγκη, θα την προσφέρω ευχαρίστως», δήλωσε στη «δ» η κα Μαρτινότι.

Έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε που εγκαταστάθηκε στη Ρόδο η Μάρα Μαρτινότι, η οποία κατάγεται από το Τορίνο στη Βόρεια Ιταλία, από τις πλέον ανεπτυγμένες περιοχές της Ευρώπης, η οποία έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα από τον κορωνοϊό.

«Η κατάσταση είναι δραματική. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πω… Έπειτα από τρεις εβδομάδες lockdown φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να υποχωρούν τα κρούσματα και τα μέτρα συνεχίζονται για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, τουλάχιστον. Εύχομαι να ξεπεραστεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό, στην Ιταλία, στην Ελλάδα, παντού και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», δηλώνει η κυρία Μαρτινότι, η οποία επιμένει να βλέπει την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων, ετοιμάζοντας το επόμενο επιχειρηματικό της βήμα, ένα νέο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης, το οποίο θα λειτουργεί μαζί με τους γονείς της.

Πηγή : dimokratiki.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το