Η ΕΛ.ΑΣ. αποκτά πρόσβαση στη βάση δεδομένων για τα ζώα συντροφιάς
Μοιραστείτε το

Όπως γνωστοποιήθηκε, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Μ. Βορίδη με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλειώτα, για την εφαρμογή των διατάξεων προστασίας των ζώων.

Το φαινόμενο εγκατάλειψης, κακοποίησης και βασανισμού των ζώων συντροφιάς φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη διασύνδεση της Βάσης Δεδομένων Ζώων Συντροφιάς του υπουργείου με το πληροφοριακό σύστημα της ΕΛ.ΑΣ (webservice).

Μέσω αυτής της διασύνδεσης, η Ελληνική Αστυνομία θα μπορεί να αντλεί τα απαραίτητα στοιχεία από τη βάση δεδομένων του υπουργείου που σχετίζονται με τους κατόχους των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς.

Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, γίνεται πλέον εφικτή η ταυτοποίηση του ιδιοκτήτη μέσω αναζήτησης:

  • Του αριθμού ταυτότητας, του αριθμού διαβατηρίου ή του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου.
  • Του επώνυμου, του ονόματος και του έτους γέννησης του ιδιοκτήτη.
  • Του αριθμού microchip του ζώου συντροφιάς.
  • Η εν λόγω απόφαση έρχεται σε συνέχεια της μετατροπής του αδικήματος βασανισμού των ζώων σε κακούργημα με την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή.

Το υπουργείο θα συνεχίσει την αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλλει για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου, αντάξιου των ευρωπαϊκών προτύπων, με το οποίο θα διασφαλιστεί η προστασία και η ευζωία των ζώων συντροφιάς στην πατρίδα μας, υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο ίδιος αναμένεται να συναντηθεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλειώτα, για την εφαρμογή των διατάξεων προστασίας των ζώων.

Πηγή : sputniknews.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το