Η κρίση «γέννησε» περισσότερα αδέσποτα στους δρόμους
Μοιραστείτε το

ΑΙΓΙΟ: Η κρίση «γέννησε» περισσότερα αδέσποτα στους δρόμους

Θετικά σχόλια, δημοτών και κυρίως φιλόζωων της περιοχής, συνεχίζει να εισπράττει η δημοτική αρχή, αφού είναι ευδιάκριτη η ενασχόλησή της με τα αδέσποτα και μάλιστα έμπρακτα.

Αν και πολλοί είναι αυτοί που συνεχίζουν να μην κατανοούν ότι τα ζώα αυτά, πριν γίνουν αδέσποτα ήταν οικόσιτα, αρκετές είναι πια οι αναφερόμενες περιπτώσεις κάποιων που απλά βαρέθηκαν ένα κουτάβι, αφότου μεγάλωσε ή τώρα με την οικονομική κρίση δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις πληρωμές τροφών, εμβολίων και στειρώσεων, καθώς τα χρήματα προτιμούν (δικαιολογημένα) να τα διαθέτουν για δικές ανάγκες..

Ο υπεύθυνος του δήμου – δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, επεμβαίνει αστραπιαία σε όσα τέτοια φαινόμενα του αναφέρονται, δίνοντας τροφή και υγειονομική περίθαλψη σε παρατημένα τετράποδα. Ωστόσο, συχνά καλείται να απαντήσει και σε παράπονα πεζών, μετά από επιθέσεις που δέχονται.

«Πολλοί αγνοούν ότι κάποια αδέσποτα έχουν κακοποιηθεί, παλιότερα σε κάποιο σπίτι ή και στους δρόμους, γι’ αυτό και γαβγίζουν επιθετικά. Συνήθως αυτό καταγράφεται σε όποιον κρατάει ομπρέλα, μπαστούνι ή παρόμοιο αντικείμενο. Το ίδιο κι όταν ένας αθλείται και τρέχει ή κάνει ποδήλατο, αφού τα σκυλιά θεωρούν ότι παραβιάζεται η περιοχή τους» λένε στην «Π» ενεργοί φιλόζωοι του Αιγίου, αιτιολογώντας αν όχι όλα τα περισσότερα καταγεγγραμμένα περιστατικά.

Πάντως, τον μήνα Μάρτιο παρατηρήθηκε αισθητή αύξηση των αδέσποτων, με τους αρμοδίους του δήμου να «χτενίζουν» την περιοχή. Η προσπάθεια ωστόσο πάσχει στην απουσία καταλύματος, ώστε να περιορίζονται οι κίνδυνοι για ανθρώπους.
Σε κάθε περίπτωση, ελπίδα αποτελεί πως ο κ. Φραγκονικολόπουλος αγαπά πολύ τα ζώα, και με υπευθυνότητα και σεβασμό διαχειρίζεται ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Πηγή : pelop.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το