Η λαθροθηρία άρχισε από τα μέσα Σεπτεμβρίου
Μοιραστείτε το

Η λαθροθηρία άρχισε από τα μέσα Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφυλιάς!

Η οργανωμένη παρανομία φαίνεται ότι είναι βαθιά ριζωμένη σε έναν από τους σημαντικότερους προστατευόμενους υγροτόπους της Ελλάδας.

Ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου, δεν παύουν να ακούγονται πυροβολισμοί από τον Πρόκοπο και το έλος της Λάμιας, εξοντώνοντας τα (προστατευόμενα) υδρόβια πουλιά που βρίσκουν εκεί καταφύγιο.

Δράστες οι γνωστοί-άγνωστοι των τοπικών κυκλωμάτων, οι ίδιοι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από μια σειρά επεισοδίων όπως οι πυροβολισμοί εναντίον μελών περιβαλλοντικών οργανώσεων που κατέγραφαν σκηνές παράνομου κυνηγιού ή την επίθεση και τον τραυματισμό μέλους της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ που κατέγραφε τρακτέρ να ισοπεδώνει την παραλιακή ζώνη της Καλογριάς (ας θυμηθούμε τα περιστατικά.

Καλύτερα οργανωμένοι από ποτέ, με πλήρη εξοπλισμό και μηχανοκίνητα μέσα σε ξηρά και θάλασσα, οι λαθροκυνηγοί στην ουσία περιγελούν κάθε έννοια νομιμότητας και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, όταν πριν από 10 ημέρες, όταν στον Πρόκοπο βρίσκονταν μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων μαζί με περίπολο του Δασαρχείου, είχαν λάβει όλα τα μέτρα ώστε τελικά να ξεφύγουν από κάθε πιθανή «παγίδα».

Είναι φανερό ότι η παρανομία δεν θα «σπάσει» αν δεν οργανωθούν συντονισμένες κρατικές επιχειρήσεις, με τον απαραίτητο εξοπλισμό και μέσα για την κίνηση σε βάλτους και καλαμιώνες. Κάτι που προϋποθέτει συντονισμένη δράση μεταξύ Αστυνομίας και Δασικών Υπηρεσιών, με υπαλλήλους που να διαθέτουν ανακριτικά καθήκοντα.

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα οργανωθούν τέτοιες επιχειρήσεις;!

Το Εθνικό Πάρκο πρέπει να “καθαρίσει” από την παρανομία και να μην είναι ο φετινός άλλος ένας χειμώνας εγκληματικότητας ενάντια στην άγρια ζωή.

Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς,  ιστοσελίδα & Διάύγεια
Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας & ιστοσελίδα

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το