"Η μπάλα δεν παίζεται χωρίς εμάς"
Μοιραστείτε το

“Η μπάλα δεν παίζεται χωρίς εμάς”: “Όχι” κατοίκων και τοπικής αυτοδιοίκησης στην καύση απορριμμάτων από το ΤΙΤΑΝ

Την έντονη διαφωνία τους με την καύση απορριμμάτων από την τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ» εξέφρασαν σήμερα στο δημαρχείο Παύλου Μελά εκπρόσωποι κατοίκων και φορέων της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν την αναστολή οποιασδήποτε ενέργειας η οποία δρομολογεί την καύση απορριμμάτων από το «ΤΙΤΑΝ» καθώς και να τεθεί το ζήτημα σε δημόσια διαβούλευση.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας έγινε και ένας σύντομος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τους συμμετέχοντες να στέλνουν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως «δεν γίνεται η μπάλα να παίζεται στην πλάτη τους χωρίς αυτούς».

Στη διαμαρτυρία βρέθηκαν και δήμαρχοι της δυτικής Θεσσαλονίκης καθώς και επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου Παύλου Μελά, οι οποίοι από την πλευρά τους ζητούν επίσης να ανασταλεί κάθε ενέργεια για την καύση απορριμμάτων από την τσιμεντοβιομηχανία και το θέμα να τεθεί σε διαβούλευση με τη συμμετοχή όλων των φορέων.

«Ζητούμε αναστολή και λόγω πανδημίας, αλλά ζητούμε αναστολή για διαβούλευση. Να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι, η εταιρεία να εκφράσει τις απόψεις της αλλά και εμείς να εκφράσουμε τις αντιρρήσεις μας», ανέφερε ο δημαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης και πρόσθεσε πως «το ΤΙΤΑΝ είναι μια τσιμεντοβιομηχανια που λειτουργεί μέσα στον αστικό ιστό, 500 μέτρα μακριά από τα πλησιέστερα σπίτια».

«Το πρόβλημα δεν είναι αν η νέα καύσιμη ύλη που θα χρησιμοποιηθεί στο ΤΙΤΑΝ είναι καλύτερη από την προηγούμενη, αλλά εάν και αυτό το καύσιμο δημιουργεί προβλήματα στη δημόσια υγεία, αν τα αιωρούμενα σωματίδια, οι αέριοι ρύποι είναι τέτοιοι που είναι επιβλαβείς», υπογράμμισε ο δήμαρχος Λαγκάδα, Γιάννης Ταχματζίδης.

Από την πλευρά του, ο δημαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, τόνισε πως «η αίσθηση που επικρατεί στις τοπικές κοινωνίες, είναι ότι πάει να γίνει κάτι εν κρυπτώ, είναι κάτι το οποίο προβληματίζει πολύ. Αυτός ο προβληματισμός έχει γίνει πλέον γνωστός στους πάντες, έχει φτάσει μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού και οφείλει να γίνει σεβαστό απόλυτα απ’ όλους πως οι τοπικές κοινωνίες αγωνιούν».

Την αγωνία των κατοίκων της περιοχής μετέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Ευκαρπίας, Μιχάλης Σπάσος, τονίζοντας πως «μιλάμε για καύση αστικών απορριμμάτων που προέρχονται από πράσινους κάδους μέσα στον αστικό ιστό, λίγα μέτρα από τα σπίτια μας». Παράλληλα τόνισε πως η καύση απορριμμάτων θα επιβαρύνει την ατμόσφαιρα και διαμήνυσε πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχίσουν.

Πηγή : thestival.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το