Η Ομάδα Φροντίδας Ιπποειδών της GAWF/AAH προσεγγίζει μια νέα κοινότητα
Μοιραστείτε το

Οι δασώδεις πλαγιές του Πηλίου κοιτάνε προς το Αιγαίο από μία χερσόνησο στην ανατολική πλευρά της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Αν και τα όμορφα χωριά είναι δημοφιλή στους τουρίστες, το βουνό υποστηρίζει επίσης μια ακμάζουσα βιομηχανία υλοτομίας, οπότε υπάρχουν πολλά άλογα και μουλάρια εργασίας στην περιοχή.

Δεν είχαμε προσφέρει την υποστήριξή μας σε αυτήν την ομάδα ημιονηγών στο Πήλιο στο παρελθόν, οπότε όταν στα τέλη Ιουνίου μία τοπική κτηνίατρος έδωσε στην Ομάδα Φροντίδας Ιπποειδών της οργάνωσής μας την ευκαιρία να κάνει νέες επαφές, ανταποκριθήκαμε με χαρά, γνωρίζοντας ότι μια πρώτη επίσκεψη μπορεί είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με την ομάδα των ιδιοκτητών. (Αρκεί ένα μόνο σεβαστό μέλος μιας κοινότητας να πει μια καλή κουβέντα!)

Αυτή την περίοδο, τα περισσότερα από τα ζώα που εργάζονται δεν είναι εύκολο να τα προσεγγίσεις – επάνω στο βουνό όπου δεν υπάρχει οδική πρόσβαση – αλλά καταφέραμε να εξετάσουμε και να φροντίσουμε αρκετά νέα ζώα που εκπαιδεύονται για την επόμενη σεζόν καθώς και μερικές φοράδες που θηλάζουν οι οποίες συνοδεύονταν από τα ελαφρώς αγχωμένα πουλάρια τους.

Χαρήκαμε ιδιαίτερα καθώς όλα τα ζώα που βρήκαμε ήταν σε καλή σωματική κατάσταση χωρίς σοβαρά προβλήματα που θα έχρηζαν ιδιαίτερης προσοχής.

Υπό την καθοδήγηση της τοπικής κτηνιάτρου οι ιδιοκτήτες είχαν επίσης δώσει φάρμακα για ενδοπαράσιτα, κάτι που είναι σπάνιο και γι’αυτό ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο.

Δεν γνώριζαν όμως πόσο σημαντικό είναι το εμβόλιο του τετάνου ενώ, δυστυχώς, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον τύπο του πετάλου που καλύπτει ολόκληρη την κάτω πλευρά της οπλής.

Αυτά τα παραδοσιακά πέταλα έχουν πολλά μειονεκτήματα, με ένα βασικό τις σοβαρές βακτηριακές λοιμώξεις που μπορούν να προκαλέσουν στο πέλμα, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ το να πειστούν οι άνθρωποι να σταματήσουν να τα εφαρμόζουν!!!

Ωστόσο, προς μεγάλη μας ικανοποίηση, οι ιδιοκτήτες περιμένουν με χαρά την επιστροφή της ομάδας το νέο έτος για προληπτική φροντίδα και αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων ενώ έχουν επίσης συμφωνήσει να φορέσουν «δοκιμαστικά» σε κάποια από τα ζώα ανοιχτά πέταλα!

Έχουμε εμπιστοσύνη στην πρακτική, καλή λογική τους ώστε να καταλάβουν από μόνοι τους πώς η αλλαγή αυτή μπορεί να βελτιώσει την ευημερία και την απόδοση των ιπποειδών τους.

Είμαστε εξωφρενικά υπερήφανοι για το έργο που κάνει η Ομάδα Φροντίδας Ιπποειδών της οργάνωσής μας, καθώς είναι κάτι εντελώς μοναδικό στην Ελλάδα. Όμως, το να καταφέρνεις να μεταφέρεις μια ομάδα επαγγελματιών σε περιοχές που μπορεί να είναι μακριά από τη βάση τους ή δύσκολa προσβάσιμες είναι ένα εγχείρημα που απαιτεί πολλούς πόρους.

Μπορείτε να μας βοηθήσετε να συνεχίσουμε να παρέχουμε φροντίδα στα τόσο σκληρά εργαζόμενα ιπποειδή της Ελλάδας κάνοντας μια δωρεά σήμερα;

Σας ευχαριστούμε που νοιάζεστε και για όλα όσα κάνετε.

Animal Action


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το