Η περίθαλψη ενός αλόγου είναι ένας καθημερινός αγώνας
Μοιραστείτε το

Ένα κείμενο για το τι σημαίνει σώζω ένα ηλικιωμένο υποσιτισμένο άλογο.

Ο William βρέθηκε κλειδωμένος σε μια αποθήκη, υποσιτισμένος, με σάπιες οπλές. Μας παραδόθηκε με προσωρινή Εισαγγελική αφαίρεση, προφανώς την οριστική θα μας την δώσουν μετά θάνατον.

Είναι κοντά μας περίπου δύο χρόνια και για πολλούς μήνες ήταν αδύνατον λόγω της κακοποίησης που πέρασε, το σώμα του να συνέλθει.

Παρά την γνωμάτευση νομοκτηνίατρου Αττικής “λίγο φαγάκι θέλει” δεν ήταν μόνο το λίγο φαγάκι που ήθελε.

Ένα ηλικιωμένο άλογο μπορεί να μην τα καταφέρει να συνέλθει ποτέ από τέτοιο υποσιτισμό.

Η κτηνίατρος Αιγίου που γνωμάτευσε μέσω του δείκτη θρεπτικής κατάστασης, τον κατέταξε στην κλίμακα 1 αφού το 0 είναι το νεκρό.

Πολλές φορές έπαιρνε βάρος και άλλες τόσες το έχανε. Παρά την μόνιμη καθημερινή φροντίδα, την επαγγελματική περιποίηση στις οπλές του, τις θεραπείες στα πόδια τοποθετώντας τα σε κουβάδες με φάρμακο, εκείνος κάποιες ημέρες κουτσαίνει πολύ και κάποιες άλλες καθόλου. Κάποιες φορές το βάρος του είναι ιδανικό και κάποιες όχι.

Τον Μάϊο μεταφέρθηκε σε δικό μας χώρο όπου έγιναν νέες εξετάσεις αίματος, αγοράστηκαν νέα συμπληρώματα διατροφής για να αντιμετωπιστεί η αυξομείωση στο βάρος και να νιώσει καλύτερα.

Η Έμμα Κορρέ που τον έχει αναλάβει τους τελευταίους μήνες, προσπαθεί να χτίσει το μυικό του σύστημα, όσο φυσικά το επιτρέπει η ηλικία και οι μόνιμες βλάβες που απέκτησε το σώμα του, κάτι που όπως διαπιστώσαμε τον βοηθάει πολύ στο να διατηρήσει τα κιλά του και να ανακουφίσει τα πόδια του.

Όταν λοιπόν βλέπετε ένα άλογο σε ελεεινή κατάσταση να ξέρετε πως χρειάζονται πολλές ώρες εθελοντικής φροντίδας και πολλά χρήματα για να συνέλθει εφόσον φυσικά τα καταφέρει.

Ο William θα μείνει κοντά μας και δεν προωθείται σε υιοθεσία.

Απλά όταν πεθάνει θα ενημερώσουμε τον Εισαγγελέα πως δεν θα μας χρειαστεί πλέον η οριστική αφαίρεση.

Ippothesis – Ιππόθεσις


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το