Η Π.Φ.Π.Ο βραβεύει
Μοιραστείτε το

Η Π.Φ.Π.Ο βραβεύει έναν Υπουργό και 7 Δήμους για την δράση τους κατά το δίμηνο του covid 19 όταν χιλιάδες ζώα γύρναγαν πεινασμένα στις έρημες πόλεις ψάχνοντας για τροφή

Βραβεύουμε τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβάνιο γιατί ήταν ο μόνος που πραγματικά νοιάστηκε και προσπάθησε με μια σειρά αποφάσεις του να ανακουφίσει τα ζώα από τις τραγικές γι αυτά συνέπειες της απαγόρευσης κυκλοφορίας και του κλεισίματος των επιχειρήσεων εστίασης.

Βραβεύουμε όμως και Δήμους.

Η αλήθεια είναι ότι προβληματιστήκαμε για την ιδέα μας αυτή με την έννοια, ότι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι από την νομοθεσία να σιτίζουν, φροντίζουν κοκ τα αδέσποτα ζώα, είναι μέρος της δουλειάς τους. Όμως σε μια χώρα όπου η μεγάλη πλειοψηφία των Δήμων παραμένει αδιάφορη και ανάλγητη, οι Δήμοι αυτοί με το παράδειγμά τους, δίνοντας τόνους τροφή, τοποθετώντας ταΐστρες και ποτίστρες, και συνεργαζόμενοι με τους φιλοζωικούς συλλόγους και τους απλούς πολίτες εθελοντές, παρακίνησαν και άλλους Δήμους να προβληματιστούν και να αρχίσουν κι αυτοί να βοηθούν τα ζώα και τους εθελοντές.

Το βραβείο που θα τους σταλεί είναι σε πάπυρο και το φιλοτέχνησε ειδικά για την περίπτωση ο σπουδαίος Χανιώτης ζωγράφος και αστυνομικός Ματθαίος Ιγγλεζάκης, που τον ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για τις αρχές και τα ιδανικά του.

Οι Δήμοι που βραβεύουμε προέκυψαν από τα στοιχεία που συνέλεξε την περίοδο εκείνη η ΠΦΠΟ και είναι οι παρακάτω χωρίς αξιολογική κατάταξη :

Δήμος Αθηναίων και ειδικότερα η Εντεταλμένη Σύμβουλος Σεραφίνα Αβραμίδου.

Δήμος Σαρωνικού και ειδικότερα ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Μπούτσης.

Δήμος Αλμωπίας και ειδικότερα ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Χατζηγιαννίδης.

Δήμος Αχαρνών και ειδικότερα ο Αντιδήμαρχος Άγγελος Αραμπατζής.

Δήμος Γαλατσίου και ειδικότερα η Αντιδήμαρχος Αγγελική Μαρία Ζήκου.

Δήμος Λάρισας και ειδικότερα η Αντιδήμαρχος Ρίτα Απρίλη.

Δήμος Αλεξανδρούπολης

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το