Η Ράβα, ο εκπαιδευόμενος σκύλος-οδηγός τυφλών που κάνει «μάθημα» στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ
Μοιραστείτε το

Η Ράβα είναι το νέο μέλος του συλλόγου μας, ανήκει στην Ελληνική Σχολή Σκύλων Οδηγών Λάρα και από τις αρχές του Ιουνίου κοινωνικοποιείται και κάνει τη βασική εκπαίδευση στην υπακοή κοντά μας.

Θα τη συναντήσετε σε κάθε γωνιά του κολυμβητηρίου αλλά και του περιβάλλοντα χώρου! Τρέχει στο γκαζόν, παίζει με τα ποτιστήρια, κοιμάται ανάσκελα στο κλουβί εκπαίδευσης, κάνει βόλτες στο parking, τρυπώνει σε κάθε διάδρομο, συμμετέχει σε εκδηλώσεις.

Διάσημη λοιπόν, σχεδόν VIP αφού έχει ήδη επισκεφτεί το γραφείο του Συντονιστή Γενικού Διευθυντή του ΟΑΚΑ κο Χαλιορή, έχει λάβει χάδια από τον Διευθυντή του Κολυμβητήριου κο Θεοφάνη και αρκετοί εργαζόμενοι του διοικητικού προσωπικού του ΟΑΚΑ αλλά και συνάδελφοι άλλων συλλόγων, την ξέρουν πια με το όνομα της.

Η Rava εκπαιδεύεται αλλά παράλληλα μας εκπαιδεύει, όχι μόνο για το πως είναι βοηθητικό να συμπεριφερόμαστε σε έναν σκύλο-οδηγό, αλλά και στο γεγονός ότι ο κόσμος αλλάζει. Η πρόσβαση και η αυτονομία είναι ανθρώπινο δικαίωμα και όλοι μας μπορούμε να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Όταν την δείτε μη της μιλήσετε, μη την κοιτάξετε, μην της αποσπάσετε την προσοχή. Απλώς προσπεράστε την, σαν να μη την είδατε. Έτσι, θα γίνετε και εσείς συμμέτοχοι και πολύτιμοι βοηθοί στην εκπαίδευση της. Δουλεύει σκληρά και είναι μόνο 6 μηνών. Προετοιμάζεται για να δοθεί χωρίς οικονομική επιβάρυνση σε κάποιο άτομο με μερική ή ολική απώλεια όρασης.

Πηγή : ippokampos-amea.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το