Θειάφι και ζώα
Μοιραστείτε το

Παρατηρούμε πολύ συχνά σε πεζοδρόμια και δέντρα του Δήμου να υπάρχει μία λευκή ή κίτρινη σκόνη.

Ο κόσμος ισχυρίζεται πως χρησιμοποιεί αυτή τη σκόνη για να απωθεί τα ζώα από την οικία τους ή το μαγαζί τους.

Το Θειάφι δεν είναι αστείο. Είναι ένα φάρμακο που απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη χρήση του, γιατί επιφέρει βλάβες σε όποιον το εισπνεύσει ή το φάει. Η σκόνη, όπως και ένα τέτοιο προϊόν, διαχέεται με τον αέρα και έτσι είναι πολύ εύκολο να πάει στα μάτια μας, στη μύτη μας και στο στόμα μας. Πολλές φορές η ζημιά που μπορεί να κάνει το θειάφι είναι μη αναστρέψιμη, καθώς προκαλεί εγκαύματα.

Δεν είναι επικίνδυνη μόνο για τα ζώα, αλλά και για τους ανθρώπους και κυρίως για τα παιδιά, τα οποία δεν γνωρίζουν τι είναι καλό και τι κακό και είναι εύκολο την ώρα που παίζουν να πέσουν πάνω στο θειάφι.

Το θειάφι επιτρέπεται μόνο σε περιφραγμένο χώρο και για γεωργική χρήση. Στις πόλεις δεν έχουμε χωράφια, οπότε η χρήση του είναι παράνομη και επικίνδυνη.

Η αρμόδια αρχή για τον καθαρισμό αυτής της σκόνης είναι το τμήμα καθαριότητας του εκάστοτε Δήμου, στο οποίο μπορείτε να αναφέρετε σε ποια οδό ακριβώς είναι το θειάφι και να έρθει το συνεργείο με το πιεστικό για να καθαρίσει το σημείο.

Κατερίνα Λάμπρου
Twitter
Instagram
Youtube

Πηγή : panagiotismilas.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το