Αγορά τροφής για τα αδέσποτα της πόλης από το Δήμο Βόλου
Μοιραστείτε το

Θεσσαλονίκη: Έφτασαν τις 40 οι αιτήσεις για σίτιση των αδέσποτων μέσα σε ένα 24ωρο

Με βάση τις οδούς που θα δηλώσουν οι φιλόζωοι για τη σίτιση των αδέσποτων, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα «χαρτογραφήσει» τις περιοχές όπου υπάρχουν αδέσποτα, ενώ θα δημιουργηθεί και μία βάση δεδομένων με τους εθελοντές.

Σαράντα φιλόζωοι κατέθεσαν αίτηση στον δήμο Θεσσαλονίκης, μέσα σε ένα 24ωρο, προκειμένου να λάβουν την ειδική βεβαίωση για τη σίτιση αδέσποτων ζώων, στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τη μετάδοση της διασποράς του κορονοϊού.

Στη βεβαίωση μετακίνησης για τη σίτιση αδέσποτων ζώων, την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την «κατεβάσουν» από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ, αναφέρεται το σημείο που βρίσκονται τα αδέσποτα, οι ημέρες και ώρες κίνησης, ενώ η διάρκεια της μετακίνησης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις τρεις ώρες. Οι αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται ηλεκτρονικά στον δήμο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης θα αποστέλει τη βεβαίωση ηλεκτρονικά υπογεγραμμένη στους ενδιαφερόμενους.

«Ως δήμος Θεσσαλονίκης ενεργήσαμε άμεσα στην προσταγή της κυβέρνησης να χορηγήσουμε βεβαιώσεις σε ζωόφιλους συμπολίτες που επιθυμούν να σιτίσουν τα αδέσποτα ζώα. Γύρω στους 40 συμπολίτες μας από την πρώτη μέρα κατέθεσαν αιτήσεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δημητριάδης.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε πως με βάση τις οδούς που θα δηλώσουν οι φιλόζωοι για τη σίτιση των αδέσποτων, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα «χαρτογραφήσει» τις περιοχές όπου υπάρχουν αδέσποτα ζώα, ενώ θα δημιουργηθεί και μία βάση δεδομένων με τους εθελοντές φιλόζωους της πόλης.

Όσοι έλαβαν υπογεγραμμένο το έντυπο για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων οφείλουν να το έχουν μαζί τους σε κάθε έξοδο για ενδεχόμενο έλεγχο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το