Θεσσαλονίκη: Τοποθετούνται ταΐστρες αδέσποτων
Μοιραστείτε το

Σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν τα κρούσματα επιθέσεων από αγέλες σκύλων, ο δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε σε μια σημαντική κίνηση, τοποθετώντας ταΐστρες αδέσπτων σε διάφορα σημεία της πόλης, ξεκινώντας από την παραλία απ’ όπου και θα επεκταθεί και στα περιαστικά σημεία, όπως το δάσος του Σέιχ – Σου αλλά και τα Κωνσταντινουπολίτικα.

Σ’ αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία αναφέρθηκε η εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Αρβανιτίδου μιλώντας στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Flash Δρομο-λόγιο».

«Ξεκινήσαμε από την παραλία και θα συνεχίσουμε και σε διάφορα άλλα σημεία, όπου υπάρχει ανάγκη. Δηλαδή είτε υπάρχουν μεγάλες γατοαποικίες, είτε υπάρχουν κάποιες συγκεντρώσεις σκύλων, όπως είναι η περιοχή του Βαρδάρη, η πλατεία Αριστοτέλους, όπου χρειαστεί θα μπει ταΐστρα. Βέβαια, στην παραλία δεν υπάρχουν πάρα πολλά αδέσποτα σκυλιά. Υπάρχουν μόνο κοντά στο πάρκο των σκύλων και προς τον Λευκό Πύργο. Υπάρχουν ωστόσο πολλές γατοαποκίες. Μία από αυτές είναι στον όμιλο και μια ακόμη κοντά στο Μακεδονία Παλλάς» τόνισε αρχικά η κ. Αρβανιτίδου.

Και εν’ συνεχεία αναφέρθηκε στις βασικές γειτονιές όπου η τοποθέτηση ταϊστρών είναι σημαντική: «Το βασικότερο σημείο είναι να τοποθετηθούν στο περιαστικό δάσος Σέιχ – Σου, έτσι ώστε να μπορούν να τρέφονται τα αδέσποτα. Εκεί πρέπει να μπουν πολύ γρήγορα και θα το κάνουμε όσο πιο άμεσα μπορούμε διότι εκεί τα ζώα αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα. Εκεί υπάρχουν ομάδες, υπάρχουν φιλόζωοι που πηγαίνουν και ταίζουν τα ζώα, αλλά σίγουρα οι ταΐστρες θα αποτελούσαν μια πολύ καλή λύση».

Σε ερώτηση για το αν η τοποθέτηση ταϊστρών σχετίζεται και με τις πρόσφατες επιθέσεις που σημειώθηκαν από αγέλες σκύλων σε ανθρώπους, η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης τόνισε πως: «Ναι έχει σχέση με αυτό. Ξέρετε υπάρχει και μια σχετική διαφήμιση που αναφέρει πως όταν πεινάς δεν ξέρεις τι θέλεις. Και τα ζώα λοιπόν όταν πεινούν έχουν την ίδια αντίδραση με τους ανθρώπους. Δεν ξέρουν τι τους φταίει. Οτιδήποτε μπορεί να τα ερεθίσει, οτιδήποτε μπορεί να τα κάνει να αισθανθούν απειλή με αποτέλεσμα να επιτεθούν, διότι είναι αγριεμένα. Τα σκυλιά δεν είναι επιθετικά από τη φύση τους, κάτω από συνθήκες εκνευρίζονται λίγο παραπάνω.

Επίσης να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή το δάσος του Σέιχ – Σου είναι κλειστό. Στην αρχή λοιπόν όταν τα ζώα εντοπίζουν κάποιον που τρέχει, το βρίσκουν ως παιχνίδι. Τρέχουν από πίσω γαυγίζοντας και αν υπάρξει κάποια απότομη κίνηση να νομίσουν ότι απειλούνται. Τους λείπει η ανθρώπινη παρουσία. Δηλαδή αυτή τη στιγμή πιο πολύ ανάγκη έχουν το χάδι μας, παρά από την τροφή».

Η κ. Αρβανιτίδου ενημέρωσε επίσης ότι «επειδή περνάμε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο και οικονομικά, ο δήμος επικουρικά μπορεί να συμβάλει λύνοντας το θέμα διανομής τροφής».

Τέλος, αναφορικά με το αν θα τοποθετηθούν ταΐστρες και στην περιοχή των Κων/πολιτικων μετά τις καταγγελίες που υπήρξαν από κατοίκους της περιοχής για επιθέσεις αγέλης σκύλων, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος τόνισε ότι «αυτό εννοώ λέγοντας ότι οι ταΐστρες πρέπει να τοποθετηθούν σε σωστά σημεία. Κάπου που δεν χρειάζεται τα ζώα να μπαίνουν στο αστικό ιστό χωρίς να είναι χορτασμένα για να μην έχουμε και τέτοιες συμπεριφορές από την πλευρά τους».

Πηγή : politik.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το