Ιστορίες "πολέμου" εν καιρώ ειρήνης
Μοιραστείτε το

Πριν από λίγο καιρό κάναμε μια ανάρτηση για δύο χαμένους σκύλους του στρατοπέδου, η ανάρτηση ήταν αυτή :

και η ιστορία τους είναι η εξής:

Στην Άνω Γλυφάδα υπάρχει ένα στρατόπεδο της Αεροπορίας, ψηλά στο βουνό, δίπλα στο Νέο Κοιμητήριο.

Τα τελευταία χρόνια οι στρατιώτες (προφανώς) είχαν «υιοθετήσει» 3 σκύλους. Τον Μάρκο και τον Μπεν, τους έχετε γνωρίσει ήδη, και τον Μήτσο τον οποίο θα γνωρίσετε σύντομα.

Πριν 2 χρόνια και οι 3 στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν, έκαναν εξετάσεις και τοποθετήθηκε μικροτσίπ με το πρόγραμμα του Δήμου Γλυφάδας.

Συνέχισαν να ζουν στο στρατόπεδο. Εθελόντρια μας τους έβαζε τακτικά αμπούλες για εξωπαράσιτα και τους έδινε χάπια για σκουλήκια. Υπάρχουν σκύλοι οι οποίοι ζουν και βασιλεύουν στο δρόμο, φροντισμένοι και φτάνουν σε πολύ μεγάλη ηλικία αν δεν επέμβει (κακό) ανθρώπινο χέρι.

Τον Μάρτιο, λίγο πριν το lock down, ενημερωθήκαμε ότι ο Διοικητής του στρατοπέδου ήθελε να φύγουν τα 3 σκυλιά από εκεί. Υποτίθεται ότι είχαν δαγκώσει περαστικούς που πήγαιναν στο Κοιμητήριο. Λέμε υποτίθεται γιατί αυτά τα 3 σκυλιά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΑΓΚΩΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Πήγαμε και τον συναντήσαμε στο γραφείο του. Μας είπε μια από τα ίδια. Του εξηγήσαμε ότι δεν είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε από τη μια στιγμή στην άλλη 3 σκύλους, δεν έχουμε καταφύγιο και ότι δεν γίνεται να προστεθούν άλλα 400 τουλάχιστον ευρώ στα ήδη υπάρχοντα έξοδα ενός σωματείου χωρίς μπαζαρ και χωρίς εκδηλώσεις λόγω covid για πανσιόν.

Του προτείναμε να φτιάξουν μια περίφραξη και να βάλουμε μέσα σπιτάκια προσωρινά, μέχρι να μπορέσουμε να τα πάρουμε ή να βρούμε υιοθεσίες.

Προσφερθήκαμε ακόμα να πηγαίνουμε εμείς κάθε μέρα να τα βγάζουμε βόλτα, να τα ταΐζουμε και να καθαρίζουμε το χώρο.

Μας είπε ότι δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, δεν έχουμε υλικά. Προσφερθήκαμε να πάμε εμείς τα υλικά. Ανένδοτος.

Τέλος του ζητήσαμε χρόνο. Χρόνο να βρούμε λύση. Και μετά ξεκίνησε η καραντίνα… Ζήσαμε όλοι μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Και ενώ εμείς είμαστε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας ο Μήτσος, ο Μπεν και ο Μάρκος ξαφνικά εξαφανίζονται και βρίσκονται αδέσποτοι στη Βραυρώνα όταν σκαναρονται νεοεμφανιζομενοι σκύλοι στην περιοχή.

Πρώτα ειδοποιηθήκαμε από εθελόντρια της περιοχής για τον Μάρκο. Τον βουτυρένιο Μάρκο.

Πήγαμε και τον πήραμε την επόμενη μέρα και τον πήγαμε στην πανσιόν. Ενημερώσαμε την εθελόντρια ότι πρέπει να είναι άλλα δύο. Ο Μήτσος και ο Μπεν και ευτυχώς, σύντομα βρήκε και τον Μπεν.

Στην πανσιόν και ο Μπεν διότι αν γυρνούσαν πίσω στο χώρο τους, ναι, έχουν και οι σκύλοι χώρους, δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτόν τον πλανήτη, ποιος που θα “μετακόμιζαν” ξανά.

Χτες το απόγευμα μας κάλεσε μια εθελόντρια από την Αγία Παρασκευή ότι βρήκε ένα σκύλο με μικροτσίπ καταχωρημένο στο Δήμο Γλυφάδας.

– Μήπως λέγεται Μήτσος, τη ρωτήσαμε.

Είχε βρει τον Μήτσο και βρήκαμε και εμείς μεγάλη χαρά!

Από τη Βραυρώνα που τον πετάξανε πριν 4,5 μήνες προσπαθούσε απεγνωσμένα να γυρίσει στο μέρος που ήξερε.

Όσο για τους υπαίτιους της ταλαιπωρίας των 3 σκύλων, πραγματικά τους λυπόμαστε.

“Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία”

Και η αρετή και η τόλμη θα έπρεπε να είναι στη ψυχή κάθε ανθρώπου. Πόσο μάλλον στρατιωτικών.
Μας πιάνει θλίψη όταν σε ένα στρατόπεδο αεροπορίας 3 σκύλοι – οι σκύλοι του στρατοπέδου – πετάχτηκαν μαζί με την αλήθεια, την τόλμη και την αρετή.

Τους σκύλους εμείς τους βρήκαμε. Ευχόμαστε στους υπεύθυνους του στρατοπέδου να βρουν την αρετή και την τόλμη ώστε να μη φοβούνται την αλήθεια.

Σε λίγο θα πάμε να πάμε να παραλάβουμε το Μήτσο, για αυτούς τους τρεις σκύλους έχουμε γυρίσει τη μισή Αττική.

Και οι τρεις είναι υπέροχοι και μπαίνουν και αυτοί στη μεγάλη λίστα με τίτλο “Πρέπει να βρεθεί ένα παντοτινό σπίτι”.

Να ευχαριστήσουμε τη Μυρσίνη και την Έλλη που ασχολήθηκαν με τους σκύλους, ένα απλό πράγμα όπως το σκαναριστεί ένα ζώο μπορεί να του αλλάξει την τύχη.

ΣΠΑΖ ( Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων ,SPAZ Greece)


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το