Κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο και κατανοητό από όλους
Μοιραστείτε το

Ας αφιερώσω και εγώ 5 λεπτά να αποτυπώσω κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο και κατανοητό από όλους.

Οι Φιλοζωικές, ΔΕΝ είναι κρατικές υπηρεσίες.

Οι Φιλοζωικές, ΔΕΝ έχουν ταμεία που γεμίζουν με κρατικά κονδύλια.

Οι Φιλοζωικές, ΔΕΝ έχουν καμία υποχρέωση…. ‘Να έρθετε να το μαζέψετε. Δουλειά σας είναι’.

Οι Φιλοζωικές είναι Άνθρωποι, φίλοι των Ζώων.

Είναι Άνθρωποι που ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ, ανιδιοτελώς, με αλτρουισμό και κυρίως ιδία κεφάλαια(!), ‘παραμερίζοντας’ τις δουλειές τους, τις οικογένειες τους, τις υποχρεώσεις τους, και προσφέροντας μεγάλο μέρος του ελεύθερου (και όχι μόνο) χρόνου τους, προσπαθούν να κάνουν οτιδήποτε ανθρωπίνως δυνατό για την ευημερία, υγειά και προστασία του (συγκάτοικου μας σε αυτόν τον πλανήτη) είδους των Ζώων.

Οι Εθελοντές των Φιλοζωικών, αλλά και οι Φιλόζωοι (ανεξάρτητα του αν ανήκουν σε ομάδα), μοχθούν καθημερινά για να σιτίσουν, περιθάλψουν, διασώσουν, προωθήσουν σε σπίτι, όλα τα άτυχα ζώα για των οποίων την τύχη, μοναδικός υπαίτιος, είναι το ανθρώπινο είδος.

Οι Εθελοντές, είτε είναι μάχημοι (όλη μέρα και όλη νύχτα στους δρόμους), είτε ενεργοί σε ομάδες, είτε εικονικοί που προσφέρουν συστηματικά τον οβολό τους, είτε ανεξάρτητοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, όλοι απαρτίζουν γρανάζια σε μια μηχανή που όλοι προσπαθούν να μην σταματήσει ποτέ να λειτουργεί. Από την Γιαγιά Μαρίκα που βάζει μπολάκι με κονσέρβα στην αυλή της σε κάποιο ακριτικό νησί, μέχρι τον Κωστάκη που έβαλε στον κουμπαρά του κτηνιατρείου της Δελφών τα 10€ που μάζεψε χαρτζιλίκι για να πάνε για στείρωση σε αδεσποτακια, όλοι παίζουν τον ρόλο τους.

Το γνώρισμα όλων αυτών που θα έπρεπε να είναι και το αυτονόητο και κατανοητό από όλους, είναι το γεγονός ότι ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ οι ίδιοι να το κάνουν. Και το κάνουν με χαρά, αν και πολλές φορές, εισπράττουν θλίψη και λύπη.

Κανένας Εθελοντής και καμία Φιλοζωική, ΔΕΝ έχει καμία υποχρέωση να κάνει το οτιδήποτε, επειδή ο δικός σου κώλος δεν μπορεί να σηκωθεί από την καρεκλά και τον καναπέ η το μυαλό (?) σου οριοθετεί τον κόσμο εκεί που τελειώνει η μύτη σου.

Η μονή ‘υποχρέωση’ που έχουν είναι απέναντί σε αυτές τις ψυχές που έχουν μόνο αυτούς.

Facebook


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το