Κακοποίηση ζώων : Ένα ‘’έγκλημα’’ δίχως τιμωρία – Ποια η θέση της Ελλάδας;
Μοιραστείτε το

Πως η κακοποίηση ζώων συνεχίζει να εδρεύει στην χώρα μας;

Αποτελεί ένα πρόβλημα που μεγάλη μερίδων όλων μας επιδιώκει να το βάζει… ‘’κάτω από το χαλί’’. Καθημερινά, καταγράφονται δεκάδες περιστατικά κακοποίησης ζώων, πολλές φορές ακόμα και μπροστά στα μάτια μας, όμως τις περισσότερες φορές επιλέγουμε να το χαρακτηρίζουμε ως ζήτημα ελάσσονος σημασίας.

Η κακοποίηση ζώων αποτελεί τυπικά και άτυπα ένα ζήτημα άκρως σοβαρό, για το οποίο υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία και η οποία υπό συνθήκες φυσιολογικές θα έπρεπε να τηρείται.

Πέραν φυσικά της νομικής υπόστασης που διακατέχει το όλο ζήτημα, η κακοποίηση ζώων θα έπρεπε να μας ενοχλεί και ηθικά. Τα κατοικίδια ζώα, ή τα αδέσποτα που βρίσκονται στον δρόμο, δεν αποτελούν ψυχές δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας. Για κάποιο λόγω πλήρως ανεξήγητο, μερίδα κόσμου τα έχει κατατάξει ιδιαιτέρως χαμηλά στην ιεραρχία ενδιαφέροντος και επιρροής, με αποτέλεσμα τέτοιες απόψεις να αποτελούν πρόσφορο έδαφος για όλους εκείνους που προβαίνουν σε πράξεις ανάρμοστες και απερίγραπτες.

Μπορεί λοιπόν στη χώρα μας το νομοθετικό πλαίσιο να έγινε αυστηρότερο σε ότι αφορά όσους κακοποιούν ζώα, εντούτοις συνεχίζουμε να τοποθετούμαστε στις χώρες εκείνες με τα υψηλότερα ποσοστά κακοποίησης.

Εντυπωσιακό αποτελεί το γεγονός ότι παρά τα γεγονός πως πλέον κινητοποιούνται περισσότεροι πολίτες ώστε να καταγγείλουν ένα περιστατικό κακοποίησης, ο αριθμός των συλλήψεων παραμένει εξαιρετικά παγιωμένος, με αποτέλεσμα να γνωρίζουμε και επίσημα πως κυκλοφορούν ανάμεσα μας άτομα τα οποία ενώ έγινε καταγγελία εναντίον τους, δεν τους ενόχλησε ποτέ και κανείς, συνεχίζοντας ουσιαστικά να εφαρμόζουν τις αποτρόπαιες πράξεις τους.

Με βάση ρεπορτάζ που πραγματοποίησε πριν από αρκετό καιρό η ιστοσελίδα cnn.gr , το 2014 είχαν πραγματοποιηθεί 809 καταγγελίες για κακοποίηση ζώων. Τέσσερα χρόνια μετά, το 2018, ο αριθμός αυτός έφτασε τις 3.734.

Σε ότι αφορά το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους, δηλαδή του 2019, πραγματοποιήθηκαν 1.799 καταγγελίες, οι οποίες οδήγησαν στην σύλληψη μονάχα 117 ατόμων.

Αποδεικνύεται λοιπόν με το πιο ξεκάθαρο τρόπο πως ενώ το πρόβλημα οδεύει προς διόγκωση, δεν υπάρχει η κατάλληλη βούληση ώστε να μπει ένα οριστικό ‘’στοπ’’ σε αυτού του είδους το ‘’έγκλημα’’.

Σαφώς και υπάρχει ένα συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο, αλλά ποιο το νόημα ύπαρξης του από την στιγμή που δεν εφαρμόζεται. Ποιο το νόημα να κινητοποιούνται τόσοι πολίτες ώστε να καταγγείλουν ένα σχετικό περιστατικό, όταν γνωρίζουν πως δύσκολα θα υπάρξει ανταπόκριση;

Πηγή : TomorrowNews.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το