Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώων στο Ωραιόκαστρο
Μοιραστείτε το

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώων στο Ωραιόκαστρο – Τι απαντούν οι υπεύθυνοι

Καταγγελίες δέχτηκε το oraiokastro24 για κακομεταχείριση των αλόγων και των μουλαριών που χρησιμοποιούνται ως προς την υλοτόμηση των δέντρων που επλήγησαν από το φλοιοφαγό έντομο στον ορεινό όγκο Ωραιοκάστρου.

Τα ζώα αναφέρουν ότι είναι δεμένα όλο το βράδυ με τα σαμάρια στην πλάτη και χωρίς νερό.

Το oraiokastro24 επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της εταιρείας που έχει αναλάβει την υλοτόμηση και μας εξήγησε ότι τα συγκεκριμένα άλογα και μουλάρια είναι ζώα εργασίας και όχι κατοικίδια. Η δουλειά τους είναι να μεταφέρουν τα ξύλα όπως ορίζει η νομοθεσία. Τα ζώα είναι ακριβά και είναι τα εργαλεία της δουλειάς τους, χωρίς αυτά δεν θα μπορούν να εργαστούν. Ως μέσα εργαλεία δουλειάς τα ζώα τα φροντίζονται ως προς τη σίτιση τους και τους ιατρικούς τους ελέγχους.

Τα σαμάρια στην πλάτη το βράδυ χρησιμοποιούνται ως προστασία του ίδιου του ζώου από την υγρασία. Μας εξήγησε επίσης ότι το βράδυ τα ζώα μένουν δεμένα ως προς την ασφάλεια τη δική τους και των πολιτών, καθώς βρίσκονται πολύ κοντά στον αστικό ιστό και μπορούν να κατέβουν με την επικινδυνότητα να προκαλέσουν ατύχημα.

Ο υπεύθυνος αναφέρθηκε και για τα μουλάρια που εθεάθησαν ελεύθερα στην περιοχή των λυκείων στο Ωραιόκαστρο όπως ανέδειξε το oraiokastro24 και είπε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πεπεισμένος ότι τα μουλάρια δεν λύθηκαν μόνα τους αλλά ήταν παρέμβαση κάποιου ανθρώπου.

Πηγή : Oraiokastro24.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το