Κεραμιδόγατος στον Νέο Κόσμο - 13/06/2020
Μοιραστείτε το

13/06/2020

Ενημερώθηκε η ομάδα μας, για ένα γάτο ο οποίος, είχε τραυματιστεί στο πίσω πόδι πιθανόν χτυπημένος από αυτοκίνητο και είχε αποκλειστεί σε μία κεραμοσκεπή, στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο, ένας διασώστης μας, όπου κατόπιν έρευνας, στους ακάλυπτους χώρους, εντόπισε τον γάτο επί της κεραμοσκεπής.

Ωστόσο ο γάτος, αν και τραυματισμένος παρέμενε αρκετά ευκίνητος και στην θέα του διασώστη έσπευσε να κρυφτεί εντός εγκατελειμένης αποθήκης, που όμως είχε ανοιχτό παράθυρο.

Καθώς η πρόσβαση ήταν ιδιαίτερα δυσχερής με πολύ λίγα σημεία που μπορούσε να πατήσει κανείς, κρίθηκε σκόπιμη η παγίδευση του γάτου με την χρήση απόχης, εντός της αποθήκης κι όχι εκτός επί των τοιχίων και των κεραμοσκεπών.

Πράγματι ξεκινήσαμε έρευνα κι αφού αποκλείσαμε πιθανές εξόδους προηγουμένως, εντοπίσαμε τον γάτο, όπου βέβαια εντός κλειστού χώρου η κατάληξη είναι προδιαγεγραμμένη, όταν υπάρχει διαθέσιμη απόχη ειδική για γάτες.

Ο συγκεκριμένος γάτος ωστόσο, πιάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες και άμεσα σκεπάστηκε ενδελεχώς, ώστε να μην στρεσάρεται και να μην υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω τραυματισμού του, εντός της απόχης.

Στην συνέχεια μεταφέρθηκε με προσοχή μέχρι το αυτοκίνητο, όπου εντός ασφαλισμένου περιβάλλοντος και με την προβλεπόμενη διαδικασία έγινε η μεταφορά του από την απόχη σε γατοφόρο.

Ο γάτος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κτηνίατρο όπου θα λάβει τις πρώτες βοήθειες και ό,τι άλλο χρειαστεί και στην συνέχεια θα επανενταχθεί στο ίδιο φυσικό του περιβάλλον από όπου παγιδεύτηκε και το οποίο γνωρίζει καλά.

Ευχαριστούμε όλους όσους ήταν στο σημείο και μας βοήθησαν με κάθε δυνατό τρόπο, στον εντοπισμό και παγίδευση του γάτου μας.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το