Κομοτηνή: Νερό και τροφή για τα αδέσποτα όταν η πόλη αδειάζει
Μοιραστείτε το

«Σε όποιες περιοχές της Ελλάδας έξω από κάθε σπίτι ή από κάθε μαγαζί υπήρχε νερό και φαγητό, σε εκείνες τις περιοχές όλα τα σκυλιά ήταν πολύ ήσυχα. Δε δημιουργούνται αγέλες, γιατί ξέρουν ότι θα βρούνε παντού φαγητό και νερό. Αυτό αν γινόταν στην Κομοτηνή, δεν θα είχαμε ούτε αγέλες ούτε άλλα φαινόμενα», δηλώνει ο Μάκης Σαλασίδης από την Ομάδα «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής».

Όπως λέει, στην Κομοτηνή μιλούν πολλοί για δαγκώματα, αλλά κανείς δεν αναρωτιέται, «πόσο ξύλο έχουν δεχτεί αυτά τα ζώα και έχουν αγριέψει;». «Εμάς, αν πάει να μας χτυπήσει κάποιος, κατευθείαν θα σηκώσουμε το χέρι και θα ανταποδώσουμε. Ένα ζώο πολλές φορές δεν ανταποδίδει. Κάθεται, τρώει το ξύλο και εξαντλεί την υπομονή του. Άλλα βέβαια ζώα αντιδρούν άμεσα. Θα πρέπει λοιπόν να ξέρουμε ότι κάποιος, όταν εξαγριώνει ένα ζώο, μπορεί να την πληρώσει κάποιος που δεν φταίει. Άρα ποιος φταίει; Φταίνε τα σκυλιά ή φταίνε αυτοί που τα χτυπάνε;», αναρωτιέται ο κ. Σαλασίδης.

Και τονίζει, «θα πρέπει να απομονώσουμε αυτούς που τα χτυπάνε γιατί γνωρίζει η κοινωνία ποιοι κακοποιούν τα αδέσποτα. Πρόσφατα στη Βενιζέλου είχαμε ένα περιστατικό με έναν ηλικιωμένο που με τη μαγκούρα του χτυπούσε καθημερινά τα ζώα τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια. Και μόλις τώρα έγινε καταγγελία και ακολούθησε αυτόφωρο στην αστυνομία. Άρα, ο κόσμος ξέρει και δεν μιλά, ξέρει και δε μπορεί να αντιδράσει».

Σύμφωνα με τον κ. Σαλασίδη, εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε μια στοιχειοθέτηση αυτού που καταγγέλλουμε, και μετά να καλούμε την αστυνομία. «Αλλιώς», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «την πληρώνουν αυτοί που δε φταίνε.»

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Πηγή : ert.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το