Κορονοϊός: Όλα τα παράξενα που έκανε στο περιβάλλον
Μοιραστείτε το

Η απροσδόκητη πλευρά μιας πανδημίας

Δεν είναι εύκολο να δει κανείς θετική πλευρά σε μια πανδημία που απειλεί ανοιχτά πια την ανθρωπότητα.

Όσο ο κόσμος αποσύρεται όμως στα σπίτια του και οι δρόμοι αδειάζουν, οι ουρανοί και τα ποτάμια μας αναπνέουν κάπως καλύτερα.

Κι ενώ τα ευεργετικά οφέλη που έχει ο κορονοϊός στο περιβάλλον δεν αντισταθμίζουν αλίμονο τον πόνο, τον φόβο και το πένθος που αφήνει πίσω της η επιδημία, η καραντίνα και η ανάσχεση της εμπορικής και οικονομικής δραστηριότητας αφήνουν το τοπίο γύρω μας πιο καθαρό.

Τρανό παράδειγμα παραμένει η Κίνα, που βλέπει ξανά πώς είναι να είναι ο ουρανός γαλανός, ακόμα και σε μητροπόλεις που κυριαρχούσε το γκρίζο. Μας το έδειξε και η NASA αυτό με υπέροχες δορυφορικές εικόνες.

Το ίδιο συνέβη και στην Ιταλία, τη χώρα που χτυπήθηκε περισσότερο από τον κορονοϊό μετά την Κίνα. Όπως μας δείχνει η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία στο βίντεο, τα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου έχουν πέσει δραματικά στη χώρα.

Ακόμα και τα κανάλια της Βενετίας έγιναν κρυστάλλινα, εξαιτίας της δραστικής μείωσης του τουρισμού. Ψάρια εμφανίστηκαν ξανά δίπλα στις γόνδολες…

Πηγή : newsbeast.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το