Λάρισα : Ξεκίνησαν οι «εκκαθαρήσεις» αδέσποτων στα παράλια του Δήμου Αγιάς
Μοιραστείτε το

Μετά τους ανεύθυνους, που με τις καθιερωμένες εγκαταλείψεις ζώων μέσα στο χειμώνα γέμισαν αδέσποτα τα παράλια του δήμου Αγιάς, τη σκυτάλη πήραν πλέον οι φονιάδες των ζώων που ξεκίνησαν τις «εκκαθαρίσεις» ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

«Ο πληθυσμός των αδέσποτων αυξήθηκε σημαντικά τους προηγούμενους μήνες, ενώ τα μέτρα λόγω της πανδημίας έφεραν σημαντικούς περιορισμούς στις μετακινήσεις με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αγέλες πεινασμένων ζώων στα παράλια, οι οποίες ενόψει καλοκαιριού στοχοποιήθηκαν από τους δολοφόνους», σημειώνει σε επικοινωνία του με τη σελίδα κάτοικος της περιοχής.

Μόνο μέσα στο Πάσχα εντοπίστηκαν νεκρά από φόλες τρία αδέσποτα σκυλιά, ενώ εκφράζονται φόβοι και για την τύχη πολλών ακόμη που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή του Αγιοκάμπου, της Σωτηρίτσας και της Βελίκας.

«Ας σπεύσουν τουλάχιστον οι αρμόδιοι του δήμου μήπως και προλάβουμε τα χειρότερα», ανέφερε ο αναγνώστης μας, ευελπιστώντας πως με τη χαλάρωση των μέτρων θα αντιμετωπισθεί καλύτερα και από πλευράς φιλόζωων το ζήτημα της σίτισης των αδέσποτων, καθώς θα τους δίνεται η δυνατότητα πολύ πιο εύκολης μετακίνησης και φροντίδας των τετράποδων φίλων τους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Ζωοφιλικό Σωματείο Δήμου Αγιάς ”Ζωή”

Πηγή : paidis.com


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το