Λήμνος: Τοποθετηθήκαν τα πρώτα προστατευτικά πλαίσια που έφτιαξε ο Ροκκος
Μοιραστείτε το

Λήμνος: Τοποθετηθήκαν τα πρώτα προστατευτικά πλαίσια που έφτιαξε ο Ροκκος για τις αδέσποτες γάτες, μπήκαν και δοχεία σίτισης και πότισης.

Ξεκίνησε η σταδιακή τοποθέτηση των δοχείων σίτισης και πότισης για τις αδέσποτες γάτες του νησιού, από τα χωριά Ρωμανού και Μούδρος. Τους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί σε μερικά ακόμη χωριά .

Μετά από πρωτοβουλία του Φιλοζωικού Συλλόγου ”Animal Rescue Lemnos” ο Δήμος Λήμνου προχώρησε στην αγορά 30 δοχείων(15 ταΐστρες και 15 ποτίστρες), για την φροντίδα των αδέσποτων γατιών του νησιού . Η ξηρή τροφή και το νερό θα τοποθετούνται στα δοχεία μόνον από εθελοντές που έχουν οριστεί υπεύθυνοι γι’ αυτόν τον σκοπό.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον τραγουδιστή κ. Στέλιο Ρόκκο ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόταση του Φιλοζωικού Συλλόγου για την δωρεάν κατασκευή 15 ξύλινων προστατευτικών πλαισίων, στα οποία θα περιέχονται τα δοχεία . Μία πράξη που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και έμπρακτη απόδειξη ευαισθησίας απέναντι στα αδέσποτα ζώα. Το κόστος των υλικών κατασκευής καλύφθηκαν από τον Δήμο.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Ν. 4039/2012 και 4235/2014 οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισσυλογή και διαχείρηση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Και ειδικότερα: ”Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόµενων αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι Δήµοι, οι οποίοι µάλιστα δύνανται να δηµιουργήσουν και σηµεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόµενα µε αυτούς φιλοζωικά σωµατεία και ενώσεις.”

Πηγή : limnosreport.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το