Λευκή φάλαινα - δολοφόνος εντοπίστηκε στην Αλάσκα
Μοιραστείτε το

Οι άνθρωποι σε μια ναυλωμένη βάρκα στην Αλάσκα κατέγραψαν ένα σπάνιο φαινόμενο, μια λευκή φάλαινα – δολοφόνο.

Ένας βιολόγος που μίλησε στο Anchorage news το περιέγραψε ως «κάτι που συμβαίνει λιγότερο από μια φορά σε μια ζωή» να δει κάποιος από κοντά μια λευκή ορκά που κολυμπά στη θάλασσα. Η απόφοιτη του Πανεπιστημίου της Αλάσκας Fairbanks, Stephanie Hayes, βρισκόταν στο σκάφος στις 7 Αυγούστου, ακριβώς έξω από το χωριό Kake.

Η Hayes, που εργάζεται στο σκάφος που κάνει εκδρομές, όπως και οι υπόλοιποι που βρίσκονταν δίπλα της, παρατήρησαν μια ομάδα από όρκες περίπου ένα τέταρτο του μιλίου μακριά. Καθώς κοίταξαν πιο προσεκτικά, παρατήρησαν ότι μία από τις φάλαινες ήταν κάπως πιο λαμπερή.

«Υπήρχε μια συλλογική έκπληξη», είπε η Hayes. Συνέχισαν να βλέπουν την λευκή όρκα να κολυμπάει μαζί με ακόμα τέσσερις φάλαινες.

Η κοπέλα κατάλαβε αμέσως ότι αυτό που έβλεπαν είναι εξαιρετικά σπάνιο, καθώς είχε παρακολουθήσει μαθήματα σχετικά με τα θηλαστικά.

«Έχουν καταγραφεί μόνο οκτώ λευκές φάλαινες – δολοφόνοι στον κόσμο» τόνισε.

«Το να έχουμε μία εδώ είναι ένα εξαιρετικό φαινόμενο» πρόσθεσε.

Πηγή : thestival.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το