Μέχρι την κορυφή του Ολύμπου με τη δύναμη της ψυχής
Μοιραστείτε το

Την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020, το VICE Greece ακολούθησε τη Βιβή Χριστοδουλοπούλου στην κορυφή Μύτικα του Ολύμπου, με τη συνεργασία της “Trekking Hellas Mountain Olympus”.

Η Βιβή γεννήθηκε με φωκομέλεια κάτω άκρων, με αποτέλεσμα να μην έχει αναπτυχθεί το αριστερό της πόδι, καθώς και κυφοσκολίωση 90° στη σπονδυλική της στήλη.

Ωστόσο, ο δυναμικός της χαρακτήρας και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας σε ιδρύματα την οδήγησαν να βάζει υψηλούς στόχους και να ξεπερνάει τους περιορισμούς της σωματικής της διάπλασης.

Έως σήμερα έχει κάνει σκι βουνού (κερδίζοντας διακρίσεις), καταδύσεις, ενώ ασχολήθηκε και με τον χορό, συμμετέχοντας σε διεθνείς διοργανώσεις.

Τελευταίο της επίτευγμα είναι η ανάβαση στον Μύτικα, την ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας. Το ταξίδι ξεκίνησε από την Ελασσόνα με 4×4 μέχρι το πρώτο καταφύγιο στα 2.500 μέτρα.

Αμέσως μετά η Βιβή, έμπειρη ιππέας, συνέχισε τη δύσκολη διαδρομή με άλογο, ενώ τα τελευταία 300 μέτρα πριν τον Μύτικα, τα σκαρφάλωσε μόνο με το ένα πόδι και τα χέρια της. Την ίδια μέρα έγινε και η κατάβαση.

Πηγή : vice.com


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το