Κτηνωδία σε βάρος σκύλου στα Χανιά
Μοιραστείτε το

Μετά τη βάναυση κακοποίηση σκύλου στο χωριό Κουνουπιδιανά των Χανίων, όπου ο κηδεμόνας του τον κρέμασε και του έκοψε με τανάλια του όρχεις

Της Σταματίνας Σταματάκου

Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει η βάναυση κακοποίηση σκύλου στο χωριό Κουνουπιδιανά των Χανίων, όπου ο κηδεμόνας του σκύλου τον κρέμασε και του έκοψε με τανάλια του όρχεις. Η οργή για τον δράστη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μεγάλη με πλήθος κόσμους να ζητά αυστηρότερους νόμους.

Η κινητοποίηση είναι επίσης μεγάλη και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 18:00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί στο κέντρο του Ηρακλείου, στην πλατεία Αστόριας, με αίτημα το τέλος των κακοποιήσεων των ζώων.

Οι διοργανωτές δήλωσαν στο SKAI.gr: «Πρέπει να καταλάβουν ότι όταν γίνεται κάτι θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε η φωνή τους και δεν είναι μόνα τους. Πρέπει ο κόσμος να ανοίξει τα μάτια και να δει τι συμβαίνει στο νησί της Κρήτης. Πρέπει να παλέψουμε για τα δικαιώματα τους και να φωνάξουμε. Φτάνει πια, πρέπει να μπει ένα τέλος.
Η δολοφονία των ζωων δεν είναι πλημμέλημα είναι κακούργημα. Ζητάμε αυστηρούς νόμους που θα εφαρμόζονται, δεν θέλουμε να προβούμε στην αυτοδικία. Πρέπει η κυβέρνηση να πάρει μέτρα, γιατί δεν πρέπει κανείς να πάρει το νόμο στα χέρια του. Χθες ήταν ένας σκύλος – Αύριο αν είναι ένα παιδί; Μία γυναίκα;»

Οι διοργανωτές τόνισαν ότι ο κόσμος πρέπει να προσέλθει με μάσκες και τηρώντας τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Πηγή : skai.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το