Μην αφήνετε τον σκύλο μέσα στο αμάξι. Μπορεί να τον σκοτώσετε!
Μοιραστείτε το

Κάθε χρόνο καταγράφονται πολλά περιστατικά εγκατάλειψης σκύλων στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Οι ιδιοκτήτες θεωρούν ότι ο σκύλος τους «δε θα πάθει κάτι για ένα λεπτάκι» και αγνοούν ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

H Αμερικανική μη κερδοσκοπική οργάνωση κατά της Κακοποίησης των Ζώων Peta, ανέφερε ότι το αυτοκίνητο είναι «παγίδα θανάτου για τα ζώα», ακόμη και όταν είναι παρκαρισμένο σε σκιά. Όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 26 βαθμοί Κελσίου, το εσωτερικό του αυτοκινήτου μπορεί να ξεπεράσει τους 46 βαθμούς μέσα σε λίγα λεπτά.

Η υπερβολική ζέστη μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη ή ακόμη και θάνατο από θερμοπληξία σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Τα συμπτώματα της θερμοπληξίας είναι υπερβολική δίψα, πολλά σάλια, γρήγορο και έντονο λαχάνιασμα, λήθαργος και αδυναμία να σταθεί στα πόδια του, μαύρη γλώσσα, γρήγορος καρδιακός παλμός, πυρετός, εμετός, διάρροια και έλλειψη συντονισμού.

Οι κτηνίατροι συμβουλεύουν πως αν κάποιος δει σκύλο να έχει κλειδωθεί μέσα σε αμάξι, πρέπει να καταγράψει τα στοιχεία του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια, να πάει στο κοντινό κατάστημα για να βγάλει ανακοίνωση, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης βρίσκεται κοντά. Εάν δεν υπάρχει κατάστημα γύρω, πρέπει να καλέσει την αστυνομία και να μην φύγει μέχρι να λυθεί το ζήτημα. Αν αστυνομικοί καθυστερήσουν και δει ότι ο σκύλος χρειάζεται βοήθεια, πρέπει να δράσει άμεσα, να βρει τρόπο να τον βγάλει από το αμάξι, ακόμη και σπάζοντας το παράθυρο.

Όταν το κατοικίδιο βγει έξω, πρέπει να μεταφερθεί σε μέρος με κλιματιστικό ή να του κάνουν αέρα με κάποιο τρόπο. Επίσης, πρέπει άμεσα να πιει νερό και να βραχεί για να επανέλθει η θερμοκρασία και η αναπνοή του στα φυσιολογικά επίπεδα.

Παράλληλα, πρέπει να καλέσουν έναν κτηνίατρο για να τους δώσει περισσότερες πληροφορίες και να έρθει να εξετάσει το σκύλο.

Πρόσφατα, κάποιος έβαλε ένα αυγό σε τηγάνι και το άφησε μέσα στο αμάξι. Σε διάστημα 15 λεπτών το αυγό ψήθηκε. Σκοπός του ήταν να δείξει με απλό τρόπο πόσο επικίνδυνο είναι να αφήνουν το σκύλο μέσα στο αμάξι μια ζεστή ημέρα, έστω και για λίγο.

Δείτε το βίντεο της Οργάνωσης Peta για την ευαισθητοποίηση του κοινού:

Πηγή : valueforlife.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το