Μια στέγη για τα αδέσποτα στην Καλαμάτα
Μοιραστείτε το

Εντάχθηκε στο «Φιλόδημος 2» η κατασκευή διαδημοτικού καταφυγίου αδεσπότων μεταξύ Καλαμάτας και Μεσσήνης

Μια στέγη για τα αδέσποτα αναμένεται να κατασκευαστεί στην Καλαμάτα και να στεγάσει τα ζώα που χρειάζονται περίθαλψη. Μετά τη σημαντική εξέλιξη που αφορά στην κατασκευή και λειτουργία διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς οι Δήμοι Καλαμάτας και Μεσσήνης προχωρούν στην έναρξη του έργου.

Με την υπ’ αριθμ. 63939 απόφαση του Τμήματος Αναπτυξιακών Προγραμμάτων & Διαχείρισης Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Εσωτερικών αποφασίστηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Χ, της Πράξης: «Κατασκευή και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς» συνολικού προϋπολογισμού 744.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Μεσσήνης, στο πλαίσιο της διαδημοτικής συνεργασίας με το Δήμο Καλαμάτας.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου προς χρηματοδότηση, καθώς η κατασκευή και υλοποίηση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτέλεσε ένα από τα πρώτα έργα που δρομολόγησε η Δημοτική Αρχή λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης.

Τονίζεται ότι το διαδημοτικό κυνοκομείο έρχεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή κι αφορούν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Πηγή : anagnostis.org


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το