Μωράκι σε υπόνομο, Ίλιον 11/6/20
Μοιραστείτε το

11/06/2020

Ενημερωθηκε η ομάδα μας για ένα γατάκι το οποιο είχε πέσει μέσα σε φρεάτιο υπονόμου στην περιοχή του Ιλίου.

Άμεσα μετέβη στο σημείο ένας Διασώστης μας, όπου επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη μωρού εντός του υπονόμου έχοντας μάλιστα κι οπτική επαφή με αυτό. Διαπιστώσαμε ότι το μωρό είχε πέσει μέσα από το άνοιγμα του ρείθρου δίπλα στο πεζοδρόμιο και παρέμενε εγκλωβισμένο σε αυτό, πιθανόν για μεγάλο διάστημα αφού ήταν τελείως εξουθενωμένο.

Άμεσα ξεκινήσαμε την διαδικασία να ανοίξουμε το καπάκι του υπονόμου επί του πεζοδρομίου προκειμένου να αποκτήσουμε πρόσβαση στο μωράκι. Τελικά το μωράκι κατέστη μάλλον εύκολο να απεγκλωβιστεί καθώς δεν είχε διαθέσει να φύγει τρέχοντας προς τα ενδότερα του φρεατίου και παγιδεύτηκε με ασφάλεια με την χρήση απόχης και στη συνέχεια με ειδικό γάντι βαρέως τύπου.

Το γατάκι βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φιλοξενία από τον άνθρωπο που μας κάλεσε που έχει αναλάβει και την φροντίδα του καθώς και την μεταφορά του σε κτηνίατρο για τις πρώτες βοήθειες.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας βοήθησαν με κάθε δυνατό τρόπο στον εντοπισμό και περίθαλψη του μωρού.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το