Μωράκι σε υπόνομο, Κηφισίας, 11/6/20
Μοιραστείτε το

11/06/20

Μερικές φορές η πορεία μίας επιχείρησης διάσωσης είναι απρόβλεπτη, δηλαδή μπορεί να συμβεί για άλλο να ξεκινήσουμε κι άλλο να συναντήσουμε…

Κάπως έτσι έγινε πριν λίγες μέρες, όταν η ομάδα μας ενημερώθηκε για ένα γατάκι το οποίο είχε πέσει μέσα σε φρεάτιο υπονόμου στην περιοχή της Κηφισιάς στη συμβολή των οδών Λεβίδου και Χαριλάου Τρικούπη. Λόγω του προχωρημένου της ώρας που ενημερωθήκαμε, σε πρώτη φάση μετέβη άμεσα με μοτοσικλέτα στο σημείο ένας διασώστης μας για έλεγχο. Ωστόσο κι ενώ ήταν καθ’ οδόν για το σημείο, σε άλλο σημείο στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Όθωνος, άκουσε δυνατό γοερό κλάμα.

Αν κι είχαμε μία ελπίδα το περιστατικό να ήταν το ίδιο, η απόσταση μεταξύ των δυο σημείων ήταν τέτοια που να μην άφηνε περιθώρια. Επρόκειτο για δεύτερο γατάκι παγιδευμένο μέσα σε αγωγό αποστράγγισης υδάτων. Διαπιστώσαμε ότι το μωρό είχε πέσει και παγιδευτεί μέσα σε κάποιες σχάρες που κάλυπταν τον αγωγό

Στο σημείο εν τω μεταξύ είχε φτάσει και δεύτερος διασώστης παρά το προχωρημένο της ώρας (σ.σ. μετά τις 01:00 το βράδυ) για να βοηθήσει με το πρώτο συμβάν, ωστόσο όπως ήρθαν τα πράγματα ασχοληθήκαμε πρώτα με το νέο αυτό γατάκι.

Διαπιστώσαμε ότι το μωρό είχε πέσει και παγιδευτεί μέσα από το σε κάποιες σχάρες που κάλυπταν τον αγωγό δίπλα στο πεζοδρόμιο και στη συνέχεια είχε παραμείνει εκεί, κλαίγοντας και ανταποκρινόμενο στα καλέσματά μας.

Αφού καταφέραμε να εντοπίσουμε την ακριβή θέση του μωρού, τοποθετήσαμε παγίδα με χειροκίνητο μηχανισμό από την μία πλευρά του αγωγού και στην συνέχεια το προσεγγίσαμε από την αντίθετη πλευρά, με αποτέλεσμα αυθόρμητα να μπει μέσα στην παγίδα, που στη συνέχεια ασφαλίσαμε άμεσα.

Ο διασώστης μας που το εντόπισε αρχικά το έχει σπίτι του για προσωρινή φιλοξενία και αρχικές πρώτες βοήθειες. Παρά τον φόβο του στην αρχή, αναμενόμενο για γατάκι που ήρθε στη ζωή γνωρίζοντας την εχθρικότητα των δρόμων, έχει αποδειχθεί ένα πολύ καλόβολο και χαδιάρικο μωράκι. Είναι ένα αγοράκι ολόλευκο περίπου δυο μηνών και ψάχνει το παντοτινό του σπιτάκι.

Στην συνέχεια οι διασώστες μας κατευθύνθηκαν στο αρχικό περιστατικό μας στην Κηφισιά όπου μετά από μαραθώνια επιχείρηση για την οποία έχουμε ήδη γράψει αναλυτικά, κατάφεραν να διασώσουν και το δεύτερο γατάκι. Οι διασώστες μας γύρισαν σπίτι κατά τις πέντε τα ξημερώματα, έχοντας χάσει τον ύπνο τους αλλά έχοντας σώσει μία (ακόμα) ζωή…

Ευχαριστούμε πολύ την Δέσποινα Κ. για την προσωρινή φιλοξενία που προσφέρει στο μικρο

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το