Μωράκι σε υπόνομο, Κηφισιά 11/6/20
Μοιραστείτε το

11/06/2020

Ενημερώθηκε η ομάδα μας, για ένα γατάκι, το οποίο, είχε πέσει, μέσα σε φρεάτιο υπονόμου, στην περιοχή της Κηφισιάς.

Λόγω του προχωρημένου της ώρας που ειδοποιηθήκαμε, μετέβη άμεσα με μοτοσικλέτα στο σημείο ένας διασώστης μας, για έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε, η ύπαρξη μωρού εντός του υπονόμου, αλλά σε μη προσδιορίσιμο αγωγό, καθώς το κλάμα του μωρού ακουγόταν από μεγάλη απόσταση.

Στο σημείο έφτασε και δεύτερος διασώστης, παρά το προχωρημένο της ώρας (σ.σ. μετά τις 01:00 το βράδυ).

Διαπιστώσαμε ότι το μωρό είχε πέσει μέσα από το άνοιγμα του ρείθρου, δίπλα στο πεζοδρόμιο και στη συνέχεια είχε εισχωρήσει στον κεντρικό αγωγό, που από το σημείο που είχε πέσει, η σωλήνα είχε κατηφορική κλίση και πολύ απότομη μάλιστα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία δυνατότητα απεγκλωβισμού του από αυτήν την οδό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι όλη η διαδικασία ήταν εξαιρετικά ψυχοφθόρα για εμάς, καθώς πλέον δεν ψάχναμε να βρούμε αν υπήρχε ζώο εγκλωβισμένο κάπου.

Γνωρίζαμε ότι υπήρχε, αφού το μωρό ήταν φανερά απελπισμένο κι έκλαιγε γοερά χωρίς σταματημό, αλλά δεν είχαμε άμεσο τρόπο τουλάχιστον να φτάσουμε σ’ αυτό.

Τέλος πάντων, παρά την δυσκολία των πολλαπλών φρεατίων με καπάκια βαρέως τύπου στο σημείο, γεγονός που καθυστέρησε σημαντικά την προσπάθεια, καταφέραμε να εντοπίσουμε το καπάκι, που οδηγούσε στον αγωγό, όπου είχε εγκλωβιστεί το μωράκι και γνωρίζαμε πλέον ότι ήταν αυτό, αφού με το που το ανοίξαμε, το κλάμα του ακουγόταν πολύ δυνατά και τελικά και το ίδιο το γατάκι έτρεξε προς το σημείο που έβλεπε το φως, κάνοντας συγκινητικές προσπάθειες να σκαρφαλώσει και να έρθει προς εμάς, γλιστρώντας όμως και πέφτοντας κάτω ξανά και ξανά.

Τελικά διασώστης μας, κατέβηκε κάτω στον κεντρικό αγωγό, όπου με την χρήση ενός απλού κλουβιού μεταφοράς, αφού το συγκεκριμένο μωράκι δεν έφυγε τρέχοντας όπως θα περίμενε κανείς, αλλά αντίθετα έτρεξε κατά πάνω μας.

Την φροντίδα του μωρού την έχει αναλάβει η Επιτροπή Ζωοφιλίας Δήμου Κηφισιάς.

Πρόκειται για ένα τρομερά κοινωνικό, φιλικό κι ανθρωποκεντρικό γατάκι και ειλικρινά θεωρούμε ότι όποιος το υιοθετήσει θα είναι πολύ τυχερός αφού θα πάρει έναν πραγματικό άγγελο!

Ευχαριστούμε όλους όσους μας βοήθησαν με κάθε δυνατό τρόπο στον εντοπισμό και περίθαλψη του μωρού.

Σημειωτέον δε ότι η επιχείρηση ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες κι οι διασώστες μας γύρισαν σπίτι κατά τις πέντε τα ξημερώματα, έχοντας χάσει τον ύπνο τους αλλά έχοντας σώσει μία ζωή.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το