Μωρά γατάκια σε οικοδομή
Μοιραστείτε το

27/05/2020 – 28/5/2020

Ενημερωθήκαμε για επείγον περιστατικό στην περιοχή των Αμπελοκήπων με μωρά γατάκια σε οικοδομή στην οποία είχε γίνει παύση εργασιών λόγω κορονοϊού για αρκετό διάστημα και πλέον επρόκειτο να συνεχιστούν ενώ άμεσα θα έπεφτε τσιμέντο στα θεμέλια στα οποία βρίσκονταν τα γατάκια όπου η μητέρα τους τα είχε κρύψει.

Η κυρία Βάσω Μέρκου που μας ενημέρωσε είχε ήδη καλέσει τις αρχές και είχε κινήσει γη και ουρανό για να κερδηθεί χρόνος και να παγώσει προσωρινά η δρομολογημένη ρίψη μπετού, ώσπου να πάρουμε άδεια πρόσβασης στην οικοδομή για να απεγκλωβιστούν τα γατάκια από τα θεμέλια προτού ξεκινήσουν οι εργασίες.

Κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο της οικοδομής και πολιτικό μηχανικό κύριο Θανάση και παρουσία της κυρίας Βάσως που μας ενημέρωσε, ένας Διασώστης της ομάδας μας κατέφθασε στην επίμαχη οικοδομή.

Τα σημεία όπου βρίσκονταν τα γατάκια ήταν δυσπρόσιτα και η προσέγγισή τους ήταν εξαιρετικά δύσκολή.
Το ένα γατάκι μάλιστα βρισκόταν ακριβώς εκεί που θα έπεφτε το τσιμέντο τέρμα πίσω στην οικοδομή σε κολώνα και πίσω από το προστατευτικό ναύλον.

Με προσεκτικές κινήσεις και βαδίζοντας πάνω στα σίδερα των θεμελίων σε επικίνδυνα σημεία της οικοδομής καταφέραμε και με την βοήθεια του υπευθύνου να προσεγγίσουμε το μωράκι το οποίο είχε κουρνιάξει μέσα στις πέτρες. Με καλέσματα το μικρό άρχισε να έρχεται σιγά σιγά προς τα έξω και με λίγη σαρδελίτσα δελεάστηκε και ήρθε σε σημείο όπου μπορέσαμε και το πιάσαμε και το ανασύραμε με ασφάλεια.

Τα άλλα δύο μωράκια τα προσεγγίσαμε επίσης με καλέσματα και με τη χρήση παγίδας πιάστηκε σύντομα το ένα, ενώ το αδερφάκι του, το οποίο ήταν πάρα πολύ διστακτικό, το περιορίσαμε ανάμεσα σε δύο σιδεριές και το ωθήσαμε προς την παγίδα και πιάστηκε επίσης με ασφάλεια.

Τα γατάκια μεταφέρθηκαν άμεσα σε φιλοξενία.

Την επόμενη ημέρα, με τον καιρό να επιδεινώνεται και με πρόβλεψη κατακλυσμιαίας βροχής, ενημερωθήκαμε ότι η μανούλα των μωρών είχε εμφανιστεί και παίρνοντας στο στόμα φαγητό από σημεία σίτισης γύρω, περιπλανιώταν μέσα στα θεμέλια αναζητώντας τα γατάκια της κλαίγοντας απελπισμένα.

Άμεσα και κατόπιν συνεννόησης με την κυρία που μας ενημέρωσε, Διασώστης της ομάδας μας έσπευσε στο σημείο και με τη χρήση παγίδας πιάστηκε και η μανούλα η οποία μεταφέρθηκε κοντά στα μωρά της.

Μητέρα και μωράκια ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και αναζητούν ασφαλές σπιτάκι. Μια μάνα ταλαίπωρη από τις πολλές γέννες και τα κυνηγητά των δρόμων και τρια μωράκια που σώθηκαν από βέβαιο θάνατο.

Ευχαριστούμε πολύ τον υπεύθυνο της οικοδομής κύριο Θανάση που ήταν εξαιρετικά συνεργάσιμος και βοήθησε στην προσπάθεια.

Επίσης, μέσα από την καρδιά μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Βάσω που μας ενημέρωσε, συντόνισε την όλη προσπάθεια και φρόντισε ακόμη και για την φιλοξενία των μωρών και της μάνας, μιας κυρίας που παρόλες τις δυσκολίες που της έχει φέρει η ζωή, δεν πτοήθηκε από τίποτα. Στάθηκε με υπομονή και επιμονή στο ύψος της ανάγκης να σωθούν αυτές οι ψυχές δίνοντας μάχη άξιας απόλυτου σεβασμού και δίνοντας ένα συγκινητικό μήνυμα ζωής και ελπίδας σε όλους μας.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων

Facebook


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το