Μωρό γατάκι που είχε πέσει εντός πηγαδιού βάθους έξι μέτρων
Μοιραστείτε το

23/05/2020.

Ένα περιστατικό διαφορετικό από τα άλλα κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ομάδα μας στην περιοχή της Γλυφάδας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που μεσολάβησε μας ενημέρωσαν για ένα μωρό γατάκι το οποίο είχε πέσει εντός πηγαδιού βάθους έξι μέτρων, ίσως και λίγο παραπάνω, το οποίο βρισκόταν σε κήπο πολυκατοικίας (να σημειωθεί ότι υπήρχε σκέπασμα στο πηγάδι αλλά το μικρό βρήκε στο πλάι ένα μικρό άνοιγμα από το οποίο ανέβηκε και έπεσε μέσα).

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο δύο Διασώστες της ομάδας μας για να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό του μικρού.

Πληροφορηθήκαμε ότι είχε παρέμβει η πυροσβεστική υπηρεσία κατά τις πρωινές ώρες και μάλιστα είχαν κατέβει οι άνθρωποι του πυροσβεστικού σώματος μέχρι τα μισά του πηγαδιού τρεις φορές αλλά οι προσπάθειες εντοπισμού του μικρού απέβησαν άκαρπες καθώς το πηγάδι είχε αρκετό νερό και τρύπες στο τελείωμά του.

Ακουγόταν το κλάμα του μωρού αλλά το μικρό δεν φαινόταν πουθενά.

Ξεκινήσαμε λοιπόν την προσπάθεια εντοπισμού του ζώου. Με βάσει τα δεδομένα της κατάστασης και την εικόνα που είχαμε, κάναμε την υπόθεση ότι το μικρό βρισκόταν κρυμμένο σε μια ρίζα παράπλευρου δέντρου η οποία κατέληγε στο τέρμα του πηγαδιού αφήνοντας ελάχιστο κενό από τα τοιχώματα, κάτι το οποίο τελικά αποδείχτηκε αληθές και σε μισή ώρα περίπου εντοπίσαμε το γατάκι κρυμμένο ανάμεσα στο τοίχωμα και την ρίζα του δέντρου η οποία δεν ήταν μικρής διάστασης καθώς έμοιαζε σαν κορμός δέντρου.

Με τα λίγα διαθέσιμα εργαλεία που είχαμε στην διάθεσή μας προσπαθήσαμε άμεσα να το προσεγγίσουμε κατεβαίνοντας στο πηγάδι. Ένας Διασώστης της ομάδας μας, δεμένος και ασφαλισμένος με ιμάντες και σχοινιά, κατέβηκε μέχρι κάτω και απέκτησε οπτική επαφή με το ζωάκι το οποίο βρέθηκε σε όρθια στάση γαντζωμένο στην ρίζα του δέντρου.

Σε λίγη ώρα είχαμε το μικρο ασφαλισμένο μέσα σε απόχη και το ανασύραμε στην επιφάνεια σε λίγα μόλις λεπτά. Ακολούθησε η ανάσυρση του διασώστη μας ο οποίος παρέμενε βαθιά μέσα στο πηγάδι.

Η συγκεκριμένη διάσωση δεν ήταν καθόλου εύκολη καθώς τα εργαλεία που απαιτούνται είναι ελλειπή και ο εξοπλισμός σχεδόν ανύπαρκτος. Επιχειρούμε με ό,τι έχουμε στην διάθεσή μας και πολλές φορές αυτοσχεδιάζουμε σε πολλά περιστατικά για να έχουμε το καλύτερο δυνατό και εφικτό αποτέλεσμα.

Το μικρό γατάκι επανεντάχθηκε κοντά στην μητέρα του η οποία όση ώρα επιχειρούσαμε βρισκόταν αρκετά κοντά μας και μας παρακολουθούσε καθόλη την διάρκεια της προσπάθειας.

Η επανασύνδεση της μητέρας με το μωράκι ήταν ό,τι καλύτερο συναντούμε σε περιστατικά, αποτελεί μέρος της ανταμοιβής μας για την κάθε διάσωση, μας θυμίζει ότι οι προσπάθειές μας πιάνουν τόπο, μας δίνει δύναμη και ελπίδα.

Ο αγώνας είναι μεγάλος και άνισος πολλές φορές. Συνεχίζουμε όμως πάντα παρόλες τις αντίξοες συνθήκες τον κάθε αγώνα, την κάθε μάχη.

Ευχαριστούμε όλους όσους βρέθηκαν στο σημείο και βοήθησαν με κάθε τρόπο.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων

Facebook


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το