Γατάκι εγκλωβισμένο σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων
Μοιραστείτε το

02/06/2020

Λάβαμε επείγουσα κλήση για μωρό γατάκι εγκλωβισμένο σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη δίπλα ακριβώς από την λεωφόρο Κηφισού.

Ο κίνδυνος βροχής ήταν άμεσος.

Επί τόπου έσπευσαν δύο Διασώστες της ομάδας μας και χρησιμοποιώντας καλέσματα εντόπισαν το γατάκι να κλαίει μέσα στην σωλήνα που οδηγούσε από το φρεάτιο στον κεντρικό αγωγό.

Με προσεκτικές κινήσεις ανασηκώσαμε την μία από τις δύο σχάρες του φρεατίου και κατεβήκαμε κάτω προκειμένου να τοποθετήσουμε παγίδα. Αφού πρώτα ανασύραμε από το δωμάτιο του φρεατίου ένα βουνό απορριμμάτων που θα εμπόδιζαν το πέρασμα του μικρού, τοποθετήθηκε η παγίδα με σαρδελίτσα.

Το μωράκι έκλαιγε σπαρακτικά ανταποκρινόμενο στα καλέσματα και άρχισε να βγαίνει δειλά δειλά από τη σωλήνα. Με την βοήθεια ιχνών σαρδελίτσας που είχαμε πετάξει από την παγίδα προς το μέρος του, κατευθύναμε το μικρούλι να πλησιάσει σιγά σιγά την παγίδα όπου και εν τέλει πιάστηκε με ασφάλεια.

Ο αξιολάτρευτος Antenna ψάχνει τώρα το παντοτινό του σπιτάκι.

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Eleni Marinou που έκανε την έκκληση βοήθειας και κινητοποιήθηκε άμεσα καθώς επίσης και τις κυρίες Simone και Korina που είχαν καταφτάσει στο σημείο και βοήθησαν με κάθε τρόπο.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το