Μόλις απαγορεύτηκε στην Ελλάδα η σφαγή ιπποειδών
Μοιραστείτε το

Μόλις απαγορεύτηκε στην Ελλάδα η σφαγή ιπποειδών. Πρέπει όμως να γίνουν κι άλλα.

Η κακοποίηση των ιπποειδών στη χώρα μας είναι πονεμένη ιστορία, όμως, χάρη και στην ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ υπάρχει ελπίδα.

Στην Ελλάδα του 2020 κάποια ζώα θεωρούνται εργαλεία αναπαραγωγής, πώλησης, κέρδους, επίδειξης και όταν είναι πλέον άχρηστα τα εγκαταλείπουν ή απλώς τα «εξαφανίζουν». Αυτά τα ζώα ονομάζονται ιπποειδή, είναι μια κατηγορία που ο άνθρωπος έχει αυθαίρετα αποφασίσει πως ανήκουν σε έναν κατώτερο Θεό. Δυστυχώς στην χώρα μας σύμμαχος στην κακοποίηση των ιπποειδών είναι οι ίδιες οι αρμόδιες αρχές που είναι υπεύθυνες για την ευζωία τους. Δεν υπάρχει σαφές νομοθετικό πλαίσιο που να προστατεύει αυτά τα πλάσματα, κάτι για το οποίο θα έπρεπε να μεριμνήσει το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς τα ιπποειδή δεν πρέπει να συγκαταλέγονται στα παραγωγικά ζώα αλλά στα ζώα συντροφιάς, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη Σαντορίνη μεταφέρουν από τουρίστες μέχρι πλυντήρια και μάρμαρα σε γκρεμούς, στην Αίγινα περιμένουν στις άμαξες για ώρες στον καυτό ήλιο, στην Σκύρο παριστάνουν την ατρακτιόν, στην Ύδρα κάνουν τα ταξί, στους Ιπποδρόμους παρακαλάνε στο τέλος της “καριέρας” τους να μην καταλήξουν σε σφαγείο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ, δημιουργήθηκε πριν από πέντε χρόνια για να προστατεύσει, να περιθάλψει, να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και κυρίως να οδηγήσει στην εφαρμογή θεσμικού και ελεγκτικού πλαισίου στην χώρα μας που θα σέβεται όλες τις κατηγορίες των ιπποειδών.

Ένας αγώνας που αν και μοιάζει Δον Κιχωτικός δεν είναι καθόλου ουτοπικός. Απέναντι του βρίσκονται ζωέμποροι και «φιλόζωοι» που τους καλύπτουν, κτηνιατρικές υπηρεσίες που δεν «βλέπουν» το έγκλημα σε μια διαδικασία που τα υποσιτισμένα βαφτίζονται υγιή, ένας καθημερινός πόλεμος για την επιβίωση τους με κλειστές πόρτες και εμπάργκο.

Πριν λίγες ημέρες το ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ κατέθεσε υπόμνημα για την ευζωία των ιπποειδων μετά την ιπποδρομική δράση. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε εδώ.

Σήμερα ευχαρίστησε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που έκανε δεκτό το αίτημα για την απαγόρευση της σφαγής των ιπποειδών:

 

Τι κάνει το ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ

Για κάποιον που δεν γνωρίζει τι συμβαίνει όταν το ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ βρίσκει ένα ζώο με πληγές στο σώμα και φόβο στα μάτια σε άθλια κατάσταση, θα χρειαστεί τουλάχιστον 1.500 έως 2.000 ευρώ για να καλύψει τα αρχικά έξοδα: μεταφορά, φάρμακα, βιταμίνες, περιποίηση σε οπλές και δόντια, αιματολογικές εξετάσεις, ακτινογραφίες, οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση χρειαστεί, σανό, ροκανίδι και ατέλειωτες ώρες φροντίδας από τους εθελοντές. Σχεδόν πάντα οι ιππίατροι δεν ζητούν αμοιβή κάτι που βοηθά πολύ, ενώ όλοι οι επαγγελματίες δίνουν την καλύτερη προσφορά.

Η υιοθεσία των ζώων που αναρρώνουν πολλές φορές δεν είναι εφικτή. Για να κερδίσει κάποιος τον θαυμασμό στην πόλη ή στην επαρχία πρέπει το άλογο να είναι ικανό να κερδίσει το χειροκρότημα. Ένα αραβικό, ένα ισπανικό ένα κάτι. Πώς να προκαλέσεις τα θετικά σχόλια στην κοινωνία με ένα όχι τόσο όμορφο που του έδεναν τα πόδια με σύρμα, που του δημιούργησαν αποστήματα και δεν μπορεί να ιππευτεί για να πάς σε μια επίδειξη, σε ένα πανηγύρι. Τα «χαλασμένα» δεν μπορούν να κερδίσουν ούτε το ψωμί τους (το χόρτο τους) άρα δεν υπάρχει λόγος να ζουν. Γι’ αυτό το ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ είχε αρκετές επιστροφές υιοθετημένων αλόγων.

Σε όλη την ιστορία των ιπποειδών οι επιδοτήσεις του κράτους αφορούν μονάχα όσους διατηρούν φυλές ντόπιες. Ή όταν τέλος πάντων κάποιες μπορούν να βαφτιστούν ντόπιες.

Ανάμεσα στα πολλά έξοδα του ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ είναι οι αμοιβές νομικών για τις υποθέσεις κακοποίησης καθώς και για τις καταγγελίες και αναφορές που καταθέτει σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενσωμάτωση της Κοινοτικής νομοθεσίας στην Εθνική. Δύο φορές τον χρόνο συμμετέχει σε ομάδα εργασίας για τα ιπποειδή που διοργανώνει ο διεθνής οργανισμός Eurogroup for Animals.

“Πριν από λίγες ημέρες βρήκε φιλοξενία σε έναν όμορφο χώρο στον Μαραθώνα όπου ονειρεύεται να φτιάξει ένα εξωτερικό σκέπαστρο για να φιλοξενήσει τα ιπποειδή του. Παρά τις προσπάθειες μέσω καμπάνιας χρηματοδότησης δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό που χρειάζεται, όμως δεν θα τα εγκαταλείψει”, δήλωσε στα Μικροπράγματα της LiFO η πρόεδρος του ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ Ρόζα Ρούσου.

Και μπορεί ένα ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ να μην μπορεί να φέρει την άνοιξη μόνο του αλλά όλοι μαζί μπορούμε.

Με ένα κλικ εδώ μπορείτε να προσφέρετε βοήθεια.

Παρακάτω θα βρείτε την ιστοσελίδα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα στοιχεία επικοινωνίας του ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ.

Ιστοσελίδα
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Mail
Τηλ 695125056

Πηγή : mikropragmata.lifo.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το