Νάξος: Ακόμα μια νεκρή Caretta caretta. 17 νεκρές χελώνες μέσα στο 2020
Μοιραστείτε το

Ακόμα μια τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα, βρέθηκε στο λιμάνι της Αγίας Άννας, χθες το απόγευμα.

Το αγαπημένο ζώο παραδόθηκε από τα χέρια Γάλλων τουριστών. Μια ενήλικη αρσενική Caretta caretta με εμφανή τραύματα από προπέλα στο καβούκι. Το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε στο σταθμό όπου και προσπάθησαν να σταματήσουν την αιμορραγία και να σώσουν την χελώνα. Δυστυχώς όμως τα τραύματα ήταν τόσο βαθιά που σε κάποια σημεία είχαν κόψει και εσωτερικά όργανα του ζώου καθιστώντας το αδύνατον να σωθεί.

Το βάθος των τραυμάτων και η μικρή απόσταση μεταξύ των πέντε τομών του καβουκιού, υποδεικνύει την μεγάλη ταχύτητα του σκάφους που σκότωσε τη χελώνα .

Έχουμε καταγγείλει, ουκ ολίγες φορές, σκάφη που μπαινοβγαίνουν στο λιμάνι της Αγίας Άννας με μεγάλη ταχύτητα αναφέρει το Naxos Island Wildlife Protection , παραβιάζοντας την νομοθεσία και θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές, όμως δυστυχώς το φαινόμενο εξακολουθεί. Η παραβίαση των κανόνων ασφαλούς ναυσιπλοΐας αποτελεί έναν ακόμη σοβαρό κίνδυνο για τη θαλάσσια χελώνα και δυστυχώς προστίθεται στη λίστα των “εχθρών” της. Έτσι, “καταφέραμε” να φτάσουμε τις 17 καταγεγραμμένες νεκρές θαλάσσιες χελώνες για το 2020, προσθέτοντας άλλη μια νεκρή χελώνα που βρέθηκε χθες στην παραλία της Ψιλής Άμμου…

Πηγή : cyclades24.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το