Νέα Επίθεση στην Στροφυλιά
Μοιραστείτε το

Έως πότε θα είναι ξέφραγο αμπέλι το Εθνικό Πάρκο; Στο έλεος των τραμπούκων, με την ανοχή τοπικών (και ίσως όχι μόνο) παραγόντων;

Το απόγευμα στις 13 Ιουλίου 2020, στην παραλία του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου – Στροφυλάς – Κυπαρισσιακού, ένας τραμπούκος προερχόμενος από ομάδα που ετοίμαζε χώρο με ομπρέλες και ξαπλώστρες, χτύπησε με «επαγγελματική» ταχύτητα τον Κυριάκο Γαλάνη, πρώτο σε ψήφους υποψήφιο της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας. Σε περίπου 20 μέτρα απόσταση βρισκόταν και ο Περιφερειακός Σύμβουλος τα Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας Κώστας Παπακωνσταντίνου. Αιτία της επίθεσης ήταν ότι ο Κυριάκος βιντεοσκοπούσε μια καταφανή παρανομία προκειμένου να έχουμε υλικό για την καταγγελία που σίγουρα θα κάναμε: Την χρήση μηχανικού μέσου (τεράστιο τρακτέρ με «καταστροφέα») για την ισοπέδωση της αμμώδους παραλίας.

Ο δράστης εξαφανίστηκε, ο Κυριάκος Γαλάνης χρειάστηκε περίθαλψη πρώτα στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και κατόπιν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, ευτυχώς χωρίς χειρότερες συνέπειες πέρα από μερικά ράμματα. Ο «υπεύθυνος» (όπως δήλωσε) του χώρου με τις ομπρέλες είπε ότι δεν ήξερε ποιος ήταν ο δράστης, μολονότι ανήκε στην δική τους ομάδα, αλλά πρόσθεσε ότι «μπορεί να ξαναεμφανιστεί».

Η υπόθεση, τόσο της επίθεσης, όσο και της καταστροφής της παραλίας και της νομιμότητας της κατάληψης του χώρου, έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Το σοβαρό ζήτημα βρίσκεται αλλού:

Τόσο ο φερόμενος ως υπεύθυνος του χώρου με τις ομπρέλες, όσο και ο χειριστής του τρακτέρ με τον καταστροφέα είναι γνωστοί στις αρχές με διώξεις για λαθροθηρία, λαθραλιεία, βανδαλισμούς και επίθεση με κυνηγετικό όπλο (τον περασμένο Δεκέμβριο κατά των πολιτών που παρακολουθούσαν έκπληκτοι την λαθροθηρία με jet ski στην γειτονική λιμνοθάλασσα του Πρόκοπου). Κι όμως, αυτοί οι άνθρωποι απολαμβάνουν σκανδαλώδη εύνοια. Τους παραχωρούνται χώροι στο Εθνικό Πάρκο, αθωώνονται παρά τα στοιχεία, καλύπτονται από την Δημοτική Αρχή, η οποία πρόσφατα, μάλιστα, επιχείρησε να διανοίξει παράνομο δρόμο μέσα από τους αμμόλοφους για εξυπηρέτησή τους.

Και όλα αυτά όχι οπουδήποτε αλλά μέσα σε ένα Εθνικό Πάρκο, το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί βιτρίνα όλης της χώρας. Οι τραμπουκισμοί και οι βανδαλισμοί δεν είναι, πλέον, ευθύνη ορισμένων αφελών ντόπιων. Είναι πολιτική επιλογή. Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρέπει να δείξουν με ποια μεριά συντάσσονται.

Πηγή : ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το