Νέα μέτρα - Απαγόρευση κυκλοφορίας και ζώα συντροφιάς
Μοιραστείτε το

Επιστολή της Π.Φ.Π.Ο. στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Πρόσφατα αποφασίστηκαν από την Κυβέρνηση και ανακοινώθηκαν από τον κ Νίκο Χαρδαλιά, Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, νέα περιοριστικά μέτρα για τη μη περαιτέρω μετάδοση του κορονοϊού, σύμφωνα με τα οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τις 00.30 σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σε σχετική ερώτηση για τα κατοικίδια αλλά προφανώς και για τα αδέσποτα, απάντησε οτι οι κηδεμόνες κατοικίδιων πρέπει να φροντίζουν για τον περίπατο τους πριν τις 00:30, διευκρινίζοντας επίσης ότι σε κάθε περίπτωση αν εγείρεται θέμα υγείας των ζώων ή ανεύρεσης φαρμακείου, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα δείξουν κατανόηση.

Όμως,ο κύριος Υπουργός θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι τελειώνουν τη δουλειά τους λίγο πριν ή μετά τα μεσάνυχτα και μόνο τότε μπορούν να βγάλουν βόλτα τον σκύλο τους ή ότι συχνά ένα σκυλί χρειάζεται να κάνει την ανάγκη του σε ώρες πέραν των συγκεκριμένων και αυτό πρέπει να γίνει εκτός σπιτιού.

Ως εκ τούτου θεωρούμε απαραίτητο και ζητάμε να διευκρινίσει και να δώσει εντολές να μην θεωρείται παραβίαση των μέτρων η παρουσία του κηδεμόνα με το κατοικίδιο του στα στενά όρια της γειτονιάς του ή πέριξ του σπιτιού του.

Επειδή παρατηρείται συχνά οι εθελοντές πολίτες που φροντίζουν αδέσποτα να φορτώνονται με παράνομα διοικητικά πρόστιμα από αστυνομικά όργανα, ας μην αποτελέσουν τα νέα μέτρα ένα ακόμη τρόπο για την επιβολή προστίμων στους φιλόζωους πολίτες γιατί μεταξύ αυτών, που είναι χιλιάδες, υπάρχουν συνάνθρωποι μας οι οποίοι δεν έχουν την πολυτέλεια των εναλλακτικών λύσεων, δηλαδή δεν αντέχουν να πληρώσουν κάποιον για να βγάζει το ζώο τους βόλτα νωρίτερα ή μένουν μόνοι και δεν έχουν άλλα μέλη της οικογένειας για να τους εξυπηρετήσουν.

Ο κ. Υφυπουργός προφανώς και γνωρίζει ότι δεν εργάζονται όλοι με ωράριο γραφείου γι’ αυτό και θα πρέπει να επισημάνει ρητά στα ελεγκτικά όργανα ότι το να είσαι με τον σκύλο σου στη γειτονιά σου, έστω και μετά τα μεσάνυχτα, δεν αποτελεί παράβαση.

Ελπίζουμε ότι σε αντίθεση με την περίοδο του πανελλήνιου lockdown, όταν παρά τις εκκλήσεις μας απαγόρευσε την μετάβαση κηδεμόνων πάσης φύσεως ζώων που τα είχαν σε περιοχή εκτός του Δήμου τους προκειμένου να τα φροντίσουν, με πάρα πολλές συνέπειες για χιλιάδες ζώα, αυτή τη φορά θα κατανοήσει ότι τα ζώα δεν είναι αντικείμενα, έχουν δε τις δικές τους ανάγκες που μπορεί να μη συμπίπτουν με τις αποφάσεις του Υπουργείου του.

Οι πολίτες που σηκώνουν στην πλάτη τους την ανεπάρκεια των κρατικών δομών και φροντίζουν αδέσποτα είναι ανεπίτρεπτο και αδιανόητο να “πληρώνουν τη νύφη” αυτοί.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το