Να μην επιτραπεί τη χρήση δηλητηρίων στη φύση στην Βουλγαρία
Μοιραστείτε το

Σταματήστε την έγκριση των τροποποιήσεων του Βουλγαρικού Νόμου για το κυνήγι που θα επιτρέπει τη χρήση δηλητηρίων στη φύση!

Η προτεινόμενη τροποποίηση προβλέπει αλλαγή στο βουλγαρικό άρθρο περί κυνηγιού που θα επιτρέπει στους υπαλλήλους του Υπουργείου Γεωργίας, Τροφίμων και Δασών, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Άμυνας και Δασών (κρατικές δασικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις κυνηγιού) να τοποθετούν δηλητηριασμένα δολώματα στην φύση, για την πρόληψη της εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, καθώς και τη χρήση άλλων απαγορευμένων μη εγγεκριμένων μεθόδων κυνηγιού.

Οι προβλεπόμενες αλλαγές έρχονται σε σύγκρουση με αρκετές διεθνείς συμβάσεις (συμβάσεις της Βέρνης και της Βόννης, τη Σύμβαση για τα μεταναστευτικά είδη (CMS) και Σχέδιο δράσης για τη διατήρηση των γύπων Αφρικής-Ευρασίας (MsAP) – το οποίο εγκρίθηκε με τη Σύμβαση για τη Διάσκεψη Μεταναστευτικών Ειδών CMS COP, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας), την ευρωπαϊκή (οδηγίες για τα πτηνά και τους οικοτόπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) και τη βουλγαρική νομοθεσία (βουλγαρικός νόμος για τη βιοποικιλότητα, Νόμος για τις κτηνιατρικές πρακτικές, νόμος για την προστασία από τις επιβλαβείς επιπτώσεις των χημικών ουσιών και παρασκευασμάτων, καθώς και του ποινικού κώδικα), κανονισμών και διατάξεων. Εάν εγκριθεί αυτή η πρόταση θα επιτρέπεται η τοποθέτηση δηλητηριωδών ουσιών στη φύση. Αυτό σίγουρα θα επηρεάσει πολλά απειλούμενα είδη της άγριας φύσης και θα θέσει σε κίνδυνο την προστασία των γύπων και άλλων αρπακτικών και αρπακτικών στη χερσόνησο των Βαλκανίων.

Τέτοιες πρωτόγονες πρακτικές διαχείρισης είχαν ήδη καταστροφικές συνέπειες για τον πληθυσμό πολλών ειδών πουλιών και θηλαστικών στα Βαλκάνια από τη δεκαετία του ’50 έως τη δεκαετία του ’80 του περασμένου αιώνα.Είχαν σαν αποτέλεσμα την σημερινη δυσμενή κατάσταση των γύπων και των αρπακτικών ειδών σήμερα. Ο πληθυσμός των γύπων στα Βαλκάνια ήταν ευρέως διανεμημένος και άφθονος στα Βαλκάνια. Ωστόσο, λόγω της χρήσης δηλητηρίων, οι πληθυσμοί τους έφτασαν στο χείλος της εξαφάνισης σε λιγότερο από 30 χρόνια! Επιπλέον, 13 χρόνια προσπαθειών και πόρων της ΕΕ που δώθηκαν μέσω του προγράμματος LIFE θα αποτύχουν με αυτήν την απαράδεκτη πρόταση στη νομοθεσία!

Υπογράψτε και κοινοποήστε! Ας μαζέψουμε τον υψηλότερο δυνατό αριθμό υπογραφών και ας στείλουμε αυτό το ψήφισμα στο Υπουργείο Γεωργίας Τροφίμων και Δασών, το Συμβούλιο Υπουργών της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και τον Εκτελεστικό Οργανισμό Δασών και ας βοηθήσουμε να προστατευτεί η άγρια ​​ζωή και οι άνθρωποι από τη χρήση δηλητηρίων – ο σιωπηλός δολοφόνος στη φύση!

Σας ευχαριστούμε!
Η Βουλγαρική Εταιρεία για την Προστασία των Πτηνών/BirdLife Bulgaria και το “ForTheNature” Coalition

Υπογράψτε εδώ


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το