Ξεκίνησε η περισυλλογή επικίνδυνων αδέσποτων στη Νάουσα
Μοιραστείτε το

Ξεκίνησε η περισυλλογή επικίνδυνων αδέσποτων στη Νάουσα. Οι ενστάσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου, Γ.Τριανταφύλλου, για την ισχύουσα νομοθεσία.

Ξεκίνησε, από ειδικό συνεργείο, η περισυλλογή επικίνδυνων αδέσποτων ζώων στη Νάουσα.

Οι πολίτες που θέλουν να καταγγείλουν περιστατικά επιθέσεων αγελών σκύλων, θα πρέπει να απευθύνονται στην πενταμελή επιτροπή του δήμου Νάουσας, η οποία είναι και αρμόδια να αποφασίσει για τη σύλληψη του ζώου, ώστε να προστατευθούν ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ οι άνθρωποι.

Ενστάσεις, στις οποίες συμφωνούμε απολύτως, για την κείμενη νομοθεσία αναφορικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, που αφού συλληφθούν, στειρωθούν και εμβολιαστούν, πρέπει να επιστρέφουν στο…φυσικό τους χώρο, δηλαδή σε δρόμους και πλατείες, εκφράζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος Τριανταφύλλου.

Τις ίδιες ενστάσεις έχουν φυσικά και οι ομόλογοί του σε όλους τους δήμους της χώρας.

Τα αδέσποτα ζώα πρέπει να μεταφέρονται σε καταφύγια ζώων και αφού σημανθούν, στειρωθούν και αποπαρασιτωθούν, να γίνεται προσπάθεια να δοθούν για υιοθεσία. Αλλιώς να παραμένουν στα καταφύγια.

Μαζί με αυτό φυσικά πρέπει να προβλεφθεί αυστηρή ποινή και μεγάλο διοικητικό πρόστιμο για όσους εγκαταλείπουν κουτάβια και μεγαλύτερα ζώα.

Η χρήση καμερών ασφαλείας σε επίπεδο δήμου, είναι βέβαιο ότι θα βρίσκει τους δράστες που θα πρέπει να οδηγούνται άμεσα στον εισαγγελέα

Πηγή : imerisia-ver.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το