Ξεκινήσαν έλεγχοι στην Αθήνα σε δεσποζόμενους σκύλους
Μοιραστείτε το

Την εβδομάδα που μας πέρασε ξεκινήσαμε ελέγχους με κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας και κτηνίατρο της Αστικής Πανίδας σε δεσποζόμενους σκύλους.

Σκάναρε η κτηνίατρος για microchip και έγιναν συστάσεις σε όσους κηδεμόνες είχαν σκύλους που δεν ήταν σημασμένοι αλλά και σε όσους τους είχαν χωρίς λουρί.

Οι έλεγχοι άρχισαν από κεντρικά σημεία της 6ης Δημοτικής Κοινότητας (Φωκίωνος Νέγρη, Πεδίον του Άρεως, Αττικό Άλσος) ενώ θα συνεχιστούν και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης όπου μαζεύονται δεσποζόμενοι σκύλοι.

Ο Αύγουστος θα είναι μήνας συστάσεων ενώ από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει η επιβολή προστίμων.

Μια αισιόδοξη παρατήρηση είναι πως από το σύνολο των σκύλων που ελέγχθηκαν ένα πολύ μικρό ποσοστό, περίπου το 10%, δεν είχαν microchip.

Επίσης, ήταν αρκετοί αυτοί που άκουσαν με προσοχή την ενημέρωση της κτηνιάτρου σχετικά με την σημασία του να είναι ο σκύλος με λουρί και συμμορθώθηκαν.

Ο Δήμος Αθηναίων θα είναι πάντα παρών με ελέγχους, συστάσεις και προγράμματα επιδοτούμενης σήμανσης για να μην αφήσουμε κανένα ζώο χωρίς microchip τα επόμενα 2 χρόνια.

Ελάτε μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια!

Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων – Animal Welfare Department City of Athens


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το