Οι αποζημιώσεις των αγροτών & τα αδέσποτα
Μοιραστείτε το

Οι αποζημιώσεις των αγροτών & τα αδέσποτα στη συνάντηση Στρατάκου – Καλατζάκη

Στην ατζέντα της συνάντησης των δύο ανδρών οι αποζημιώσεις των αγροτών και το έργο «Καταφύγιο αδέσποτων ζώων με ιατρείο δήμου Ιεράπετρας

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, όπου και συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Γεώργιο Στρατάκο.

Οι αποζημιώσεις των αγροτών και το έργο «Καταφύγιο αδέσποτων ζώων με Ιατρείο Δήμου Ιεράπετρας» βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης, η οποία εμφάνισε πολύ θετικές προοπτικές.

Στη συνέχεια, ο κ. Καλαντζάκης δήλωσε τα εξής: «Μετέφερα στον κ. Στρατάκο τη μη ικανοποίηση του αγροτικού κόσμου της Ιεράπετρας αναφορικά με τις αποζημιώσεις και ζήτησα την επανεξέταση του όλου θέματος.

Όσον αφορά το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων, μετά την ενδελεχή μας ενημέρωση για τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου για την Ιεράπετρα, ο Γενικός Γραμματέας ανταποκρίθηκε άμεσα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε την ένταξη και τη χρηματοδότησή του που θα φτάσει στις 372.000,00€.

Με την ίδρυση και τη λειτουργία του καταφυγίου θα επιτύχουμε τον καλύτερο έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Ένα ακόμη μεγάλο έργο έρχεται να προστεθεί στις ενέργειες μας για τη φροντίδα των αδέσποτων.

Ένα έργο που λίγοι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν.

Αποτελούσε μέρος του προγράμματός μας, δέσμευση προς τους πολίτες και σε λίγο καιρό θα αποτελεί πραγματικότητα, ώστε η Ιεράπετρα να αποκτήσει έναν σύγχρονο χώρο προσωρινής φιλοξενίας και φροντίδας των αδέσποτων ζώων».

Στο μεταξύ στη Βουλή έφθασε η επιστολή των Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, Ηρακλείου, Σητείας και Ιεράπετρας για την αύξηση του προϋπολογιζόμενου ποσού για οικονομικές ενισχύσεις σε θερμοκηπιακά κηπευτικά λόγω του covid-19

Ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε αναφορά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την επιστολή τωνΑγροτικών Συλλόγων Σελίνου Χανίων, Τυμπακίου Ηρακλείου, Σητείας και , Ιεράπετρας Λασιθίου με την οποία διαμαρτύρονται έντονα για τις πρόσφατες εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας στην Κρήτη και ζητούν αύξηση του προϋπολογιζόμενου ποσού για οικονομικές ενισχύσεις σε θερμοκηπιακά κηπευτικά λόγω covid-19.

Πηγή : neakriti.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το