Οι εξελίξεις για τις γάτες στο Ελληνικό
Μοιραστείτε το

Θα ήθελα να πω τα παρακάτω:

1. Eξακολουθώ να επιρρίπτω την κύρια και βασική ευθύνη για την σημερινή εξέλιξη στον Δήμαρχο του Ελληνικού, ο οποίος ένα χρόνο τώρα όχι μόνο κωφεύει στις εκκλήσεις των φιλόζωων αλλά κατά παράβαση κάθε λογικής και της νομοθεσίας αρνείται, ότι ο Δήμος είχε ευθύνη για τα αδέσποτα του Ελληνικού Βεβαίως η εμπλοκή του Δήμου τον τελευταίο μήνα γιατι έτσι ορίζει ο νόμος καταρρίπτει κάθε έωλο επιχείρημα του Δημάρχου.

Ακούστε τι είπε μόλις προχθές ο Δήμαρχος Ελληνικού -Αργυρουπολης ( είναι ο δεύτερος κατά σειρά Δήμαρχος) στην εκπομπή της ΕΡΤ Ειμαστε Φύση , με την Μαρία Ρεμπούτσικα και τον Αγη Γυφτόπουλο .Τεράστια η ευθύνη του για τις σημερινές εξελίξεις .

Σάββατο 13 Ιουνίου!! Και πάλι κοντά σας για μια ώρα γεμάτη φύση!

Gepostet von Είμαστε Φύση – Ραδιοφωνική εκπομπή ΕΡΤ am Freitag, 12. Juni 2020

Στο σημείο αυτό οφείλω να εξάρω την μεγάλη προσπάθεια για να σωθούν οι γάτες και το συνεχές τρέξιμο της Αντιδημάρχου κας Ε. Στελλάκη κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, όταν και ανέλαβε την αρμοδιότητα των αδέσποτων, χάρη στην οποία εισακούστηκαν τελικά οι απόψεις της ΠΦΠΟ και άλλων φιλόζωων και άλλαξε η πολιτική του Δήμου, που ήθελε να επανατοποθετηθούν οι γάτες σε άλλες γειτονιές χωρίς την λήψη μέτρων, από όπου θα έφευγαν αμέσως με σίγουρο αποτέλεσμα τον θάνατό τους.

2. Η συνεργασία με τους αρμοδίους της Ελληνικόν ΑΕ και της Lamda Development ήταν σε καλό επίπεδο και υπήρχε από μεριάς τους η θέληση της συνεργασίας.

Όμως η ευθύνη τους τις τελευταίες ημέρες έγκειται στο εξής. Ενώ μας είχαν ενημερώσει, ότι οι κατεδαφίσεις θα ξεκινήσουν τέλος του Ιούνη, προχθές ξεκίνησαν οι εργασίες προ της κατεδάφισης, οι οποίες όμως για τις γάτες που ζούσαν στο κεντρικό κτίριο ήταν ένα τεράστιο σοκ. Εμείς οι απλοί πολίτες δεν μπορεί να γνωρίζουμε και η ευθύνη τους έγκειται στο ότι δεν μας ενημέρωσαν, πως οι εργασίες πριν την κατεδάφιση θα περιείχαν την είσοδο κλαρκ, εργατών,άλλων μικρομηχανημάτων, ούτε ότι θα αρχίσει να ξηλώνεται ο αμίαντος η σκόνη του οποίου είναι καρκινογόνος άρα κάνεις πια δεν θα μπορούσε να πλησιάσει εκεί, που όλα μαζί δημιούργησαν μια χαώδη και άκρως απειλητική για τις γάτες κατάσταση.

Αν το γνώριζε αυτό τόσο η αρμόδια Αντιδήμαρχος όσοι και εμείς θα είχαμε πιθανόν πάρει τα μέτρα μας.

3. Βεβαίως υπάρχει και ευθύνη των φιλόζωων που κάποιοι αρνούνταν κάθε πρόταση εδώ και καιρό που γινόταν για τις γάτες τις οποίες θεωρούσαν ιδιοκτησία τους και δεν επέτρεπαν σε άλλους να βοηθήσουν αν δεν ενέκριναν αυτοί την βοήθεια αλλά και άλλοι φιλόζωοι πολίτες που παρά τις κραυγές, ως προς το ζητούμενο της φιλοξενίας δήλωναν αδυναμία να βοηθήσουν.

Η δε χρήση του διαδικτύου για ύβρεις, παραληρήματα, κραυγές και αναρτήσεις χωρίς λόγο αντί της πρότερης συνεννόησης έβλαψε την όλη υπόθεση.

Προχθές ανέβηκε μια πανικόβλητη ανάρτηση από φιλόζωο.Του ζήτησα στα πλαίσια της συνεργασίας μας και με τις δυο Εταιρίες προς όφελος πάντα των γατών να την κατεβάσει προσωρινά μέχρι να έλθουμε σε επικοινωνία στα επόμενα λεπτά με τους αρμοδίους των Εταιριών, όπως είχαμε συμφωνήσει, να δούμε τι συμβαίνει και μετά να χαράξουμε την τακτική μας.

Δυστυχώς, όπως συμβαίνει στο χώρο μας, ξεκίνησε στη συνέχεια μια ενθρωποφαγία εις βάρος μου, από τον άνθρωπο που από την αρχή τον στήριξα με κάθε τρόπο.

Ας πρόσεχα κι ας άκουγα όσους με προειδοποιούσαν για τον άνθρωπο αυτό.

4. Αυτό που προσπαθείται τώρα , είναι τα απογεύματα που σταματούν οι εργασίες ο Δήμος με εθελοντές να προσπαθούν να “αιχμαλωτίσουν” όσο το δυνατό περισσότερες γάτες γίνεται.
Όλες οι συζητήσεις που κάναμε με κορυφαίους νομικούς είναι, ότι καμία δικονομική πράξη δεν πρόκειται να αναστείλει τις εργασίες λόγω των ρητρών και όχι μόνο που υπάρχουν. Δεν σχολιάζω το κόστος για τα ασφαλιστικά μέτρα που είναι έτσι κι αλλιώς υπέρογκο και χωρίς αποτέλεσμα, Βεβαίως μήνυση κατά παντός υπεύθυνου μπορεί να γίνει αλλά αυτή δεν αναστέλλει τις εργασίες.

5. Και οι δύο Εταιρίες Ελληνικόν ΑΕ και Lamda D δεν συζητούν καν το να παραμείνουν οι γάτες σε κάποιο σημείο της τεράστιας έκτασης του παλαιού αεροδρομίου.

6. Η ΠΦΠΟ θα συνεχίσει με εθελοντές της να βοηθάει στην σύλληψη των γατών τα απογεύματα ,από την Lamda Development δε, ζήτησα να δώσει άδεια, ώστε νόμιμα να μπαίνουν οι εθελοντές τα απογεύματα.

Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά η προσπάθεια όλων ειναι να σωθούν τα ζώα .

Αναμένουμε και το σώου Γεωργιάδη για την έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό, με το ζήτημα δε των γατών ουδέποτε ασχολήθηκε παρά τις επιστολές που του απευθύναμε.

Σιγα τώρα μην ασχοληθεί με τα ζώα.

Νατασα Μπομπολάκη


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το