Οι «Ζω.Ε.Σ.» μπαίνουν στα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης
Μοιραστείτε το

Μετά από την τόσο σημαντική πρωτοβουλία της εντεταλμένης για τα αδέσποτα του Δήμου Θεσσαλονίκης Δημ. Συμβούλου κ. Αρβανιτίδου Μαρίας, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 24/8/2020 ψηφίστηκε η είσοδος μας σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ζώο… Φιλώντας” μαθήματα άδολης αγάπης και στα σχολεία ειδικής αγωγής με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Θεραπευτική Αγκαλιά”.

Κρατώντας από το χέρι τους ήρωες μου, τη Διώνη, τον Άξελ και τον Πόθο που έχουν μέχρι σήμερα συναντήσει περισσότερα απο 300.000 παιδιά και έχοντας την απόλυτη στήριξη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα και της κ. Ακριτίδου Δήμητρας, Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Θεσσαλονίκης, ξεκινώ μαζί με τους σπουδαίους εθελοντές μου μια εκστρατεία φιλοζωϊκών ενημερώσεων σε όλα τα Δημοτικά σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής.

Σε έναν ασταμάτητο 20ετη αγώνα να εκπαιδεύσω τους μαθητές των ελληνικών σχολείων στη συνύπαρξη τους με τα ζώα και στην απόκτηση της αρετής της ενσυναίσθησης, αυτή η απόφαση αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό για μένα.

Και αγαπώ και σέβομαι τόσο πολύ όλους εκείνους τους Δημάρχους που αντιμετωπίζουν τα ζώα ως μέλη της κοινωνίας που έχουν δικαιώματα. Και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι ένας από αυτούς με μια αγάπη τόσο αληθινή για τα ζώα, που δεν μπορεί να κρύψει το χαμόγελο του σε αυτή τη φωτογραφία σε εκείνη την πρώτη τους συνάντηση πριν λίγους μήνες.

Σε έναν αγώνα με δίποδα θηρία, όσοι προλάβατε να ρίξετε ήδη τη χολή σας για την παραπάνω ανακοίνωση και κάτι πέτρες που βρήκα πίσω μου, δύο λέξεις και μια συμβουλή. Δεν λυγίζω!

Έχω περάσει και χειρότερα και για όλα τα εγκλήματα που έχω δει η ίδια και όλα τα ζώα που έθαψα καθώς έσβησαν από ανθρώπινα χέρια, θα φτάσω στο τέλος του δρόμου ακόμη και αν χρειαστεί να μείνω μόνη. Αφήστε τους χαρακτηρισμούς από το πληκτρολόγιο, όπου και αν βρίσκεστε, και ελάτε μαζί μας!

Η ουσία είναι να γίνουμε όσο γίνεται περισσότεροι, ώστε να έρθει η μέρα που να μη μας χρειάζονται πια, μιας που ο κόσμος μας θα έχει αλλάξει τόσο, ώστε να απολαμβάνουμε όλοι, άνθρωποι και ζώα, όλα όσα μας ανήκουν.

Υπάρχει στέγη και φαγητό για όλους και οι εκφράσεις άνθρωποι πεινούν και αυτές τρέχουν για τα ζώα είναι αλήθεια, πιστέψτε με, ξεπερασμένες και δεν οδηγούν πουθενά.

Κατανοώ πως είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως μια Εκπαιδευτικός δεν σταματά να εκπαιδεύεται και μετά το πέρας του ωραρίου της και όλα τα σαββατοκύριακο να δρα εθελοντικά 25 χρόνια. Να γυρίζει όλη την Ελλάδα και να μην αφήνει ίχνος ελεύθερου χρόνου χωρίς να τον σπαταλά σε κάτι που να αφορά το μεγάλο της όραμα. Να γράφει βιβλία και να δίνει σχεδόν όλα τα έσοδα τους στις ΖωΕΣ, που δεν στηρίζονται οικονομικά από κανέναν χορηγό και στα αδέσποτα ζώα βοηθώντας όλους εκείνους τους ήρωες εθελοντές στους δρόμους και στα καταφύγια.Στηρίζονται όμως σε λίγους και εκλεκτούς φίλους που είναι για μένα το χρυσάφι όλου του κόσμου και σε κάτι λέξεις μη φοβάσαι, προχώρα, είμαι εδώ για σένα, που θα ναι το φως στη ζωή μου για πάντα.

Όταν φύγουμε όλοι, ας αφήσουμε πίσω μας κάτι που να αλλάξει λίγο τον κόσμο.

Για την Μαρία Αρβανιτίδου που λίγα χρόνια τώρα μοιραζόμαστε τις αγωνίες μας για την τύχη των αδέσποτων ζώων όσα ευχαριστώ και αν πω δεν φτάνουν. Ευγνώμων για όλα!

Ο κόσμος αλλάζει με το παράδειγμα σου !!!

Κατερίνα Παπαποστόλου


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το