Οι μουσουλμάνοι σφαγιάζουν βοοειδή καμήλες και πρόβατα σε θυσία για να γιορτάσουν το Eid al-Adha
Μοιραστείτε το

Οι μουσουλμάνοι σφαγιάζουν βοοειδή, καμήλες και πρόβατα σε αιματηρή θυσία για να γιορτάσουν το Eid al-Adha κατά τη διάρκεια των εορτασμών που μειώθηκαν λόγω της κρίσης του κοροναϊού

Μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να γιορτάζουν το Eid al-Adha καθώς σφαγιάζουν ζώα εν μέσω κλιμακωτών εορτασμών εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.

Σήμερα είναι η δεύτερη από την τετραήμερη γιορτή της Θυσίας, η οποία συμπίπτει με τις τελευταίες ημέρες του Hajj στη Σαουδική Αραβία.

Το Eid al-Adha τιμά την πεποίθηση των Μουσουλμάνων ότι ο προφήτης Αβραάμ ήταν πρόθυμος να θυσιάσει τον γιο του ως πράξη υπακοής στον Θεό, προτού ο Θεός αντικαταστήσει τον γιο του με ένα κριάρι για να το θυσιάσει.

Πολλοί μουσουλμάνοι που την οικονομική δυνατότητα θυσιάζουν βοοειδή στο πλαίσιο των εορτασμών, καθώς και καμήλες, κατσίκες, πρόβατα ή κριάρια.

Το κρέας διανέμεται στους φτωχούς για να τιμήσει την προθυμία του προφήτη Αβραάμ να θυσιάσει τον γιο του, αλλά η οικονομική κρίση σημαίνει ότι πολλοί δεν μπορούν οικονομικά να προσφέρουν ζώα.

Ο κανόνας της θυσίας περιλαμβάνει ότι το ζώο μπορεί να σφαγεί μόνο μετά την προσευχή του Eid, και ότι πρέπει να είναι ενήλικο κατά τη σφαγή του.

Θα πρέπει επίσης να προσφέρεται νερό στο ζώο πριν από τη σφαγή του και κάθε ζώο που θυσιάζεται πρέπει να είναι εντελώς υγιές χωρίς φυσικά ελαττώματα.

Ο κοροναϊός έχει ρίξει την σκιά του σε αυτήν την γιορτή, με φόβους για μια αύξηση των κρουσμάτων, που ωθούν τις αρχές να προειδοποιήσουν τους ανθρώπους να ελαχιστοποιήσουν την κυκλοφορία, να αποφύγουν τις αγορές βοοειδών και να αποφύγουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις για να παρακολουθήσουν τη σφαγή των ζώων που θυσιάστηκαν.

Το Eid al-Fitr, που άρχισε τον Μάιο, ακολούθησε μια αύξηση στις μολύνσεις Covid-19 με νέες καθημερινές περιπτώσεις.

Τα τζαμιά έχουν επιβάλει αυστηρούς κανόνες υγιεινής για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού κατά τις προσευχές του Eid, ενώ οι οικογένειες σε πολλές χώρες δεν μπορούν να συγκεντρωθούν όπως συνήθως.

Το Κοσσυφοπέδιο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν επίσης κλείσει τα τζαμιά για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Στο Λίβανο, μουσουλμάνοι προσκυνητές προσεύχονταν σε τζαμιά υπό αυστηρή ασφάλεια, παρά την επιβολή μερικής απαγόρευσης από την Πέμπτη έως τις 10 Αυγούστου.

Η πανδημία έχει ωθήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο πιο κοντά στο χείλος της φτώχειας, καθιστώντας πιο δύσκολο για πολλούς να εκπληρώσουν τη θρησκευτική παράδοση της αγοράς ζώων.

Στη Σομαλία, η τιμή του κρέατος έχει αυξηθεί ελαφρώς. Ο Abdishakur Dahir, δημόσιος υπάλληλος στο Μογκαντίσου, δήλωσε ότι για πρώτη φορά δεν θα είναι σε θέση οικονομικά να αγοράσει την κατσίκα για τον Eid, λόγω του αντίκτυπου του ιού στην εργασία.

«Δεν μπορώ να αγοράσω φαγητό για την οικογένειά μου», είπε ο Dahir. «Απλώς επιβιώνουμε για τώρα. Η ζωή γίνεται πιο δύσκολη μέρα με τη μέρα.

Το προσκύνημα του hajj έχει επίσης επηρεαστεί δραστικά από τον ιό. Πέρυσι, συμμετείχαν περίπου 2,5 εκατομμύρια προσκυνητές, αλλά φέτος μόλις 10.000 προσκυνητές που κατοικούν ήδη στη Σαουδική Αραβία επετράπη να συμμετάσχουν.

Το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι δεν υπήρξαν περιπτώσεις ασθένειας Covid-19 μεταξύ των προσκυνητών του τρέχοντος έτους.

Η κυβέρνηση έλαβε πολλές προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης των προσκυνητών για τον ιό, την παρακολούθηση της κίνησής τους με ηλεκτρονικά βραχιολάκια και την απαίτησή τους να μπουν σε καραντίνα πριν και μετά το Χατζ.

Οι προσκυνητές επιλέχθηκαν μετά την υποβολή αίτησης μέσω μιας διαδικτυακής πύλης και όλοι έπρεπε να είναι μεταξύ των ηλικιών 20 και 50 ετών.

Ο Σέιχης Abdullah al-Manea, μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Ανώτερων Μελετητών της Σαουδικής Αραβίας, χρησιμοποίησε το κήρυγμα του hajj την Παρασκευή για να επαινέσει την ηγεσία του βασιλείου για την «σοφή τους απόφαση» για τον περιορισμό του αριθμού των προσκυνητών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

«Ευχαριστούμε τον θετικό ρόλο των Μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο που συμμορφώθηκαν με τους κανονισμούς της χώρας για την προστασία τους από την εξάπλωση αυτού του ιού, ο οποίος οδηγεί στην προστασία της Μέκκας και της Μεδίνα», δήλωσε ο Σεΐχης.

Μετάφραση : Περικλής Τσιούτσιος
Πηγή : dailymail.co.uk


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το