Οι Νανόχηνες φτάνουν στους ελληνικούς υγρότοπους
Μοιραστείτε το

Άλλοι για Αφρική τράβηξαν και άλλοι για Κερκίνη:

Οι χειμερινοί μετανάστες συνεχίζουν να φτάνουν στους ελληνικούς υγρότοπους, ανάμεσα τους και οι αγαπημένες μας Νανόχηνες, πιστές στο ετήσιο ραντεβού τους μαζί μας!

Τουλάχιστον 32 Νανόχηνες απολαμβάνουν εδώ και λίγες ημέρες τα υγρολίβαδα της λίμνης, ενώ αναμένουμε εναγωνίως να φτάσει και το υπόλοιπο κοπάδι.

Η φετινή αναπαραγωγική περίοδος ήταν δυστυχώς πολύ κακή για τα πιο απειλούμενα υδρόβια πουλιά της Ευρώπης, κυρίως εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα μία μόνο νεαρή Νανόχηνα να έχει παρατηρηθεί στο κοπάδι.

Είναι πιθανό οι Νανόχηνες που έφτασαν στην Κερκίνη να είναι οι ίδιες που είχαν παρατηρηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Virkkula στη Φιλανδία, ενώ ο γνωστός μας Mr. Blue, η Νανόχηνα που έχει σημανθεί με δορυφορικό πομπό, έχει να μας δώσει σήμα από τις 19 Αυγούστου που βρισκόταν στον Κόλπο Baydaratskaya στη Ρωσία. Ελπίζουμε αυτό να οφείλεται στο ότι βρίσκεται σε περιοχή χωρίς σήμα και να φτάσει σύντομα στην Κερκίνη μαζί με τις υπόλοιπες Νανόχηνες.

Σύμφωνα με στοιχεία προηγούμενων μελετών, οι Νανόχηνες που δεν αναπαράγονται με επιτυχία ακολουθούν μακρύτερη διαδρομή κατά τη φθινοπωρινή μετανάστευση, μέσω της Ρωσίας και της κεντρικής Ασίας, με αυξημένες πιθανότητες θνησιμότητας εξαιτίας της εκτεταμένης λαθροθηρίας.

Οι πρώτες 9 Νανόχηνες στην Κερκίνη! The first 9 Lesser White-fronted Geese in Lake Kerkini National Park!

Gepostet von Kostas Papadopoulos am Dienstag, 22. September 2020

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το