Οι σκύλοι «οσφρίζονται» έγκαιρα τον καρκίνο
Μοιραστείτε το

Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας εργάζονται πάνω στην κατασκευή μιας μηχανικής συσκευής – ένα «ηλεκτρονικό σύστημα όσφηρησης» – το οποίο βασίζεται πάνω στην όσφρηση των σκυλιών και προκύπτει από την συνεργασία σκύλου και ανθρώπου.

Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι έχουν από καιρό αξιοποιήσει την οσφρητική υπεροχή των σκύλων στο κυνήγι και, πιο πρόσφατα, στην εντόπιση βομβών, ναρκωτικών ακόμα και ανθρώπων κατά τη διάρκεια αποστολών αναζήτησης και διάσωσης.

Τώρα, οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας ελπίζουν να πετύχουν την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου ως το νέο επίτευγμα της φοβερής συνεργασίας σκύλου και ανθρώπου.

Εμπνευσμένη από προηγούμενη έρευνα που διαπίστωσε ότι τα σκυλιά θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν για να ανιχνεύσουν την «μυρωδιά» του καρκίνου της μήτρας στα κύτταρα του αίματος, η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας εργάζεται πάνω στην κατασκευή μιας μηχανικής συσκευής – ένα «ηλεκτρονικό σύστημα όσφηρησης» – το οποίο θα καταγράφει το προφίλ της μυρωδιάς.

Η ομάδα ελπίζει να αναπτύξει ένα πρακτικό ιατρικό εργαλείο για να βοηθήσει τους γιατρούς να ανιχνεύουν αυτό το θανατηφόρο είδος καρκίνου νωρίτερα.

Πηγή : lifo.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το