Οι χελώνες καρέτα-καρέτα έφτιαξαν και φέτος τις φωλιές τους στην Κορώνη
Μοιραστείτε το

Ένα πολύ όμορφο και συγκινητικό θέαμα αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην παραλία Ζάγκα της Κορώνης, κάτω από την Ελεήστρια.

Οι χελώνες καρέτα καρέτα που λατρεύουν την παραλία του Ζάγκα και πάντα επιστρέφουν αρχές καλοκαιριού για να γεννήσουν τα αυγά τους, ήρθαν και φέτος κάνοντας την εμφάνιση τους για να φτιάξουν τις φωλιές τους.

Τις αποκαλούν “επισκέπτες του καλοκαιριού” και ο ερχομός τους στην παραλία Ζάγκα της Κορώνης, την οποία οι ντόπιοι ονομάζουν “χρυσό χαλί της Μεσογείου”, σηματοδοτεί τον ερχομό του καλοκαιριού.

Κάθε χρόνο καταμετρούνται 50 έως κ 100+ φωλιές περίπου. Από τις αρχές Ιουνίου μέχρι σήμερα, με πρωτοβουλία κατοίκων εθελοντών έχουν σημανθεί επίσημα 52 φωλιές!! Ο χώρος, όπου οι χελώνες έχουν φτιάξει τις φωλιές τους οριοθετήθηκε από την οργάνωση “ΑΡΧΕΛΩΝ”, ώστε να μην καταστραφούν οι φωλιές από τους επισκέπτες.

Πηγή : entermessinia.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το