Ομάδα Φροντίδας Ιπποειδών μας, επισκέφτηκαν το Agia Marina Donkey Rescue
Μοιραστείτε το

Στις αρχές του μήνα, ο Άρης (πεταλωτής) και ο Άλκης (οδονίατρος ιπποειδών) από την Ομάδα Φροντίδας Ιπποειδών μας, επισκέφτηκαν το Agia Marina Donkey Rescue στην Κρήτη για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα 24 ζώα που φροντίζουν εκεί ο Φάνης και η Βαρβάρα. Τα περισσότερα από αυτά είναι μόνιμοι «κάτοικοι», γνωρίσαμε όμως και 7 νέες «αφίξεις».

Από όλα τα ζώα που φροντίσαμε μας συγκίνησε ιδιαίτερα η ιστορία του Ηρακλή, ο οποίος ενώ εργαζόταν στο νησί της Ηρακλειάς δεν άντεξε το βάρος που καλούταν να κουβαλήσει και έπεσε. Το αφεντικό του τον χτύπησε πολύ σκληρά για τιμωρία και τελικά αυτό έμελλε να είναι και η σωτηρία του. Κάποιος κατήγγειλε την κακοποίηση και το δικαστήριο αποφάσισε την απομάκρυνση του ζώου από το αφεντικό του. Ο Φάνης και η Βαρβάρα συμφώνησαν να έρθει στο καταφύγιό τους και έτσι ο Ηρακλής ταξίδεψε ως την Κρήτη. Παρόλο που πιθανόν δεν είχε λάβει ποτέ επαγγελματική φροντίδα, φάνηκε πως ο Ηρακλής κατάλαβε αμέσως πως ο Άρης και ο Άλκης ήθελαν να τον φροντίσουν και περίμενε ήρεμα και υπομονετικά να του εξετάσουν τα δόντια και να προσέξουν τα ταλαιπωρημένα του πόδια.

Πολλά γαϊδούρια σε όλη την Ελλάδα γίνονται πλέον «περιττά» αφού αντικαθίστανται από μοντέρνα εργαλεία. Πολλά καταλήγουν να παραμελούνται και να εγκαταλείπονται. Τα καταφύγια που μπορούν να τα φιλοξενήσουν είναι πολύ λίγα και αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες. Ιδιαίτερα τώρα, ο κορονοϊός έχει μειώσει τις επισκέψεις που δέχονταν και έτσι έχει μειωθεί κατακόρυφα και το εισόδημά τους. Τώρα περισσότερο από ποτέ οι επισκέψεις μας είναι απολύτως απαραίτητες για τα κακοποιημένα και ηλικιωμένα αυτά ζώα.

Σας ευχαριστούμε πολύ που στηρίζετε το έργο μας.

Animal Action


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το